Deze shops strijden om titel in 'Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars'

woensdag 30 januari 2019
Foto: Spike - © Viacom Benelux 2019

Vanaf maandag 18 februari start Spike met een vernieuwd seizoen van 'Ink Master: Meesters van de Lage Landen'. Het succesvolle format krijgt een interessante twist: 'Shop Wars'.

De tatoeëerders strijden niet voor zichzelf, zij gaan de strijd aan als duo om de eer van hun shop te verdedigen. Wat begint als een team-effort, blijkt een van de grootste uitdagingen tot nu toe te zijn. De duo’s worden tot het uiterste getest in de strijd om de felbegeerde titel: Meesters van de Lage Landen. Welk duo heeft het in zich om te winnen, en wie gaat er naar huis? Dat zie je vanaf 18 februari elke maandag om 22.00 uur op Spike.


In deze intense competitie worden de duo’s van de shops gedwongen om nauw samen te werken en zo de reputatie van hun shop te verdedigen. Creativiteit, techniek én doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld in 'Ink Master: Meesters van de Lage Landen – Shop Wars'. Het hebben van goede tattoo skills is echter slechts het begin. Want kunnen de normaliter zelfstandig werkende tatoeëerders hun eigen voorkeuren - en ego - aan de kant zetten om gezamelijk tot het beste resultaat te komen?

Eerder maakte Spike al bekend dat de presentatie van dit seizoen in handen ligt van Dennis Weening, bijgestaan door vaste juryleden Vinnie Stones en Robert Aalbers. Vandaag maakt Spike de kandidaten bekend: in totaal gaan acht tattooshops de strijd aan om te bewijzen wie de beste shop heeft van de Benelux.


Dit zijn de tattooshops die tot het uiterste getest worden in 'Ink Master: Meesters van de Lage Landen – Shop Wars':

Rinalds en Renee
Rinalds (22) en Renee (22) zijn niet alleen een duo, maar ook een setje. Tatoeëren ligt aan de basis van hun relatie, ze zijn sinds 2 jaar de eigenaren van Silver Shade Studio in Turnhout en hebben beiden hun eerste tattoo bij elkaar gezet. Qua skills vullen ze elkaar goed aan. Renee gaat voor de strakke lijnen en Black&Gray en Rinald is gespecialiseerd in Colour. Daarnaast is zij de mondige van het stel, hij de rustige. Ze zijn wel gewend om dag-en-nacht bij elkaar te zijn, maar hoe redden zij zich onder het toeziend oog van de kritische 'Ink Master'-jury?

Ricardo en Remco
Ricardo (30) en Remco (32) werken bij Ricardo's shop Tattoo Huis Helmond. Ze hebben beiden 3 jaar ervaring. Ricardo is gespecialiseerd in Color Realism. Remco richt zich op Black&Gray, Polka Trash en Geometrics. Remco heeft een wel heel bijzondere eerste tattoo bij zichzelf gezet, die nogal een pijnlijke afloop had.

Johnny en Cordell
Johnny (25) en Cordell (31) (John en Cor voor vrienden) zijn naast collega’s, ook goede vrienden van elkaar. Gaat dit ze helpen in de strijd, of juist niet? Beiden zijn werkzaam bij Custom Tattoo Shop in Amsterdam. Cordell is bekend van de vlogs van JayJay Boske waarin hij bekende Nederlanders tatoeëert. Beide heren hebben zich gespecialiseerd in Black&Gray. Johnny zijn specialiteit is daarnaast Portret. Cordel noemt zich een Allrounder met voorkeur voor Realism.

Nikki en Cliona
Nikki (26) en Cliona  (28) werken nog niet zo heel lang samen bij Tribal Trading in Tilburg. Cliona is regelmatig te zien op conventies, waar haar werk niet onopgemerkt is gebleven. Ze heeft al meerdere prijzen gewonnen voor haar werk met kleur in een mix van Realisme met Aquarel. Haar favoriete tattoo is er één ter ere van haar overleden moeder. Nikkie heeft 2,5 jaar ervaring met tatoeëren en heeft veel oog voor detail, ze is een echte Allrounder. Kunnen de dames elkaar in de strijd net zo goed versterken als ze nu nog denken…?

Kim en Jeroen
Kim is sinds 2015 de eigenaresse van Tattoo Solution in Hilversum en gaat samen met Jeroen de strijd aan. Kim en Jeroen hebben beide 9,5 jaar ervaring. Kim tekent al vanaf jongs af aan en heeft hier haar beroep van gemaakt als tatoeëerder. Ze is een Allrounder en vindt het tof om een goede cover-up te maken. Jeroens stijl komt voort uit de graffitiscene en is ook echt een Allrounder. Een interessante mix met flink wat ervaring, zal de jury onder de indruk zijn?

Kaya en Nos
Kaya (21) en Nos (28) werken nu één jaar samen bij G's and Gents in Den Haag. Kaya zijn favoriete stijlen zijn Fine Line Realism en Blackwork. Met 1,5 jaar tattoo ervaring is hij nog niet zo lang bezig in dit vak, maar hij wordt geroemd op zijn creativiteit. Nos draait al wat langer mee, hij zit inmiddels 6,5 jaar in het vak van tatoeëren en zijn favoriete stijl is Dark Trash. Ze hechten beiden veel waarde aan zelfexpressie, dat je vooral moet doen wat je voelt.  Maar gaat dat ook samen nu ze gedwongen worden om als duo te werken..?

Peter en Ferry
Peter (42) en Ferry (44) werken sinds twee jaar samen bij Walls and Skin. Ferry is de eigenaar van de shops in Amsterdam, Zandvoort en Rotterdam. Beide tatoeëren al acht jaar en zijn dan ook overtuigd van het feit dat zij in huis hebben wat nodig is om de titel mee naar huis te nemen. Peter zijn specialiteit is Realism, maar naast deze stijl is ook New Skool als favoriet. Ferry is daarentegen een echte Allrounder, maar Black&Gray en Semi-Realism is zijn specialiteit. Ferry geeft zichzelf regelmatig een tattoo kado en Peter heeft er eigenlijk niet één die af is. Hij stelt zijn linkerbeen zelfs ter beschikking als oefenmateriaal voor zijn leerling-tatoeëerders. Deze twee gaan head-to-head de strijd aan met de rest van de duo’s, kunnen ze aan het eind van de race samen nog door een deur?

Jio en Laura
Jio (25) en Laura (24) van Fearless Tattoo uit Den Haag, zijn misschien jong in leeftijd, maar hebben al flink wat tattoo-ervaring op hun naam gezet. Jio werkt inmiddels 6 jaar in deze shop en zette zijn eerste tattoo toen hij 16 was. Zijn coolste tattoo heeft hij in een impuls laten zetten door Di-Rect gitarist Spike. Laura werkt nu 5 jaar als tattoo artist en ze heeft een voorkeur voor mandala’s en bloemen. Laura en Jio hebben beide Black&Gray en Realism als specialisatie.

'Ink Master: Meesters van de Lage Landen – Shop Wars' staat garant voor heftige eliminaties, het testen van de creativiteit van de deelnemers en verbluffende tattoo ontwerpen. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Hij wordt bijgestaan door gerenommeerde juryleden Vinnie Stones en Robert Aalbers. Zij kijken streng - doch rechtvaardig - naar de skills van de shop vertegenwoordigers: creativiteit, techniek én doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld. De duo’s worden tot het uiterste getest om te bepalen of zij alles in huis hebben om de felbegeerde titel: Meesters van de Lage Landen op hun naam te schrijven en uiteindelijk naar huis te gaan met 25.000 euro.

Meer weten over de jury en de kandidaten? Check dan ons YouTube kanaal Spike Nederland en via de andere social media kanalen van Spike om de deelnemers beter te leren kennen.

'Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars', vanaf 18 februari elke maandag om 22.00 uur op Spike!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De IJslandse zanger Lars Erickssong droomt ervan om het Eurovisiesongfestival te winnen. Samen met zijn jeugdvriendin Sigrit richt hij de band Fire Saga op waarmee zij deelnemen aan de nationale preselectie. Tot ieders verbazing en door een samenloop van omstandigheden mag het duo IJsland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in het Verenigd Koninkrijk. Maar hoge verwachtingen, sluwe rivalen en artistieke meningsverschillen stellen hun relatie op de proef...

'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga', film uit 2020 met oa. Pierce Brosnan en Demi Lovato, om 21.20 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:05
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op één
 • 23:45
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 22:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:50
  Qmusic
  05:45
  Brandweerman Sam
 • 02:55
  Geen uitzending
  07:15
  Old People's Home for 4 Year Olds UK
 • 01:15
  Onderbreking
  11:05
  Chicago Med
 • 01:25
  Zenderonderbreking
  12:25
  Xena, The Warrior Princess
 • 20:35
  TV krant VTMKIDS
  05:25
  Thomas de Trein
 • 00:20
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:55
  Geen uitzending
  08:40
  De Wereld op je Bord
 • 00:45
  Geen uitzending
  06:25
  Life Sentence
 • 04:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  NRJ Night
 • 01:10
  Zenderonderbreking
  07:00
  Dr. Phil
 • 04:30
  KLAAR IN 20 minuten
  04:50
  De sterrenkaart
 • 20:30
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:34
  Zelf gedaan, goed gedaan
  04:43
  De ambachter
 • 04:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
 • 04:40
  Formule 3: GP van Spanje - Puntenrace
  05:30
  ATP Madrid & WTA Madrid
 • 04:20
  New Tricks
  05:15
  Agatha Raisin
 • 04:30
  Storage Hunters
  05:35
  Laugh Out Loud
 • 03:10
  NOS Journaal
  05:50
  Nederland in beweging
 • 02:50
  Nieuwsuur
  08:00
  Blauw bloed
 • 03:40
  TekstTV
  06:25
  PIngu in de stad