Deelnemers Duitse 'Big Brother' niet op de hoogte van coronacrisis

zondag 15 maart 2020

Het lijkt te gek voor woorden, maar het is wel zo. De kandidaten van 'Big Brother' in Duitsland weten helemaal niet van de noodsituatie in Europa. En de zender wil dat ook zo houden.

Begin februari namen de kandidaten hun intrek in het bekende 'Big Brother'-huis. Toen was er al wel sprake van het coronovirus in China, maar in Europa was er toen nog geen paniek. De maker en de zender Sat.1 willen dat voorlopig ook zo houden. 'Afhankelijk van hoe je jezelf vooraf hebt geïnformeerd, weet je theoretisch van het uitbreken van het virus in Wuhan en de eerste infecties buiten China', klinkt het. Anders gezegd, de kandidaten zouden het zelf kunnen weten, als ze vooraf de situatie in China goed gevolgd hebben.


Eén van de gouden regels van het legendarische reality-programma is dat de deelnemers volledig afgesloten zijn van de buitenwereld. De zender wil daar enkel van afwijken als één van de familieleden of vrienden van de kandidaten besmet zijn door het coronavirus. Al zou dat maandagavond wel eens kunnen veranderen. Dan is er de wekelijkse live-uitzending en zullen de deelnemers geconfronteerd worden met een studio zonder publiek. Het lijkt dan ook logisch dat ze dan wel op de hoogte gebracht worden.

Bron: De Telegraaf


Lees ook:
Kandidate Spaanse 'Big Brother' geconfronteerd met beelden eigen verkrachting
'Big Brother' na 10 jaar nog steeds populair

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In EthiopiŽ ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers