'Big Brother' verzwijgt overlijden vader van kandidate

donderdag 24 mei 2007

'Big Brother' blijft de wereld verbazen. Als je dacht dat alle grenzen overschreden waren, dan heb je het mis. In de Australische versie van het populaire realityprogramma verzwijgt 'Big Brother' het overlijden van de vader van zijn bewoonster Emma.

B


egin deze week werd de 53-jarige Raymond Cornell begraven. Afgelopen week overleed de man aan de gevolgen van kanker. Toch is zijn dochter Emma niet op de hoogte. Zij verblijft momenteel in het Australische 'Big Brother'-huis.

Vader en dochter hadden zich vlak voor haar intrede in het bekende televisiehuis verzoend met elkaar. Beiden hadden jarenlang niet met elkaar gesproken.

Volgens een vriend van de familie was het de vader zelf die vroeg om zijn dood te verzwijgen in het huis. Hij wou haar 'unieke' ervaring niet verpesten.

Ongetwijfeld zal deze opmerkelijke beslissing wereldwijd vragen oproepen. Ook nu weer zal producent Endemol zwaar onder vuur liggen. Vorig jaar was er al veel ophef na racistische opmerkingen in Engelse versie van 'Big Brother' met sterren. Ook toen greep de producent niet in en liet het de keuze aan de kijkers.

Een brug te ver? Reageer in het TV-Visie Forum!

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Big Brother 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers