ZES kleurt Vlaamse huiskamers vanaf 6 oktober rood, wit en blauw

woensdag 14 september 2016

Op donderdag 6 oktober start de gloednieuwe film- en seriezender ZES. Vanaf 6 oktober om 18.00 uur tovert ZES via Proximus, Telenet, Orange en TV Vlaanderen de Vlaamse huiskamers om tot een knusse bioscoop en verwent het de kijkers de klok rond met de populairste Amerikaanse films en series.

Wegzakken in de luie zetel voor een dagelijkse tête-à-tête met de grootste Hollywoodsterren van vroeger en nu wordt dankzij ZES voortaan kinderspel. Van de grootste classics, Hollywood blockbusters en nieuwe topseries tot de beste action en grappigste family films, bij ZES is alles net zoals in de States net dat tikkeltje bigger and better. Nieuwe topseries zoals 'Zoo' en 'Supergirl' gaan dit najaar meteen in première op ZES.


ZES-kijkers halen vanaf 6 oktober op de Vlaamse televisie opnieuw elke dag de popcorn boven: het ordewoord van de nieuwe SBS-zender is 'sit back and relax'. De nieuwe zender brengt niet alleen de lekkerste films, ZES zorgt ook voor de heerlijkste Amerikaanse verrassingen met gloednieuwe series. Adjunct-programmadirecteur Miguel Casier: 'Met de Vlaamse premières van series als 'Supergirl', 'Zoo', 'Animal Kingdom' en een gloednieuw seizoen van 'Hawaii 5-0' brengt ZES meteen een pak nagelnieuwe programma's naar de Vlaamse huiskamers.'

Nu VIER en VIJF in primetime almaar Vlaamser worden, kunnen de film- en serieliefhebbers vanaf 6 oktober terecht bij ZES voor het beste uit de USA. CEO Peter Quaghebeur: 'VIJF speelt dit najaar met Karen Damen en James Cooke volop mee met de grote Vlaamse zenders, en trekt resoluut de hedendaagse vrouwelijke Vlaamse kaart. De eerste resultaten van Jan Eelens fictiereeks 'Callboys' op VIER bewijzen dan weer dat commerciële televisie in Vlaanderen erg jong en selectief kan zijn. De start van ZES verbreedt ons engagement met de Belgische adverteerders: SBS heeft het volste vertrouwen in de verdere uitbouw van VIER en VIJF met sterke lokale programma's. Vanaf 6 oktober zal ZES onze strategie met een duidelijk film- en serie-aanbod versterken.'

Het ZES-zendschema leest zeven dagen op zeven erg helder. Miguel Casier: 'Bij de opbouw van het zendschema wilden we vooral duidelijkheid voor de kijkers. ZES is er 24 uur op 24 voor het hele gezin, en de kijkers moeten goed weten wanneer ze voor wat bij de nieuwe zender terecht kunnen. Elke weekdag krijgt dan ook een duidelijk thema in prime time.'

Maandag wordt Blockbusterdag bij ZES. De coolste classics die je opnieuw tranen van het lachen of kippenvelmomenten bezorgen, passeren dan weer op dinsdag de revue.

Woensdagavond is family night, dé garantie op een gezellig avondje met het hele gezin, denk aan 'Puss in Boots' of 'Harry Potter'. Oppassen op donderdag, want dan maakt ZES de Vlaamse beeldbuis onveilig met de meest explosieve actiefilms. Vanaf vrijdag houden marathonuitzendingen van de absolute topserie 'Zoo' je aan het scherm gekluisterd, en ook op zaterdag is het bingewatchen geblazen met de beste crime series. Double trouble op zondag: eerst vliegen de superkrachten van het nieuwe 'Supergirl' en 'Arrow' in het rond, maar daarna is het niets dan fun met de sappigste sitcoms.

ZES brengt de Vlaamse kijkers al meteen de heldendaden van het geweldige nichtje van Superman in het nieuwe 'Supergirl' en ook 'Zoo', de reeks die in de Verenigde staten in de zomer van 2015 de best bekeken serie was, kunnen Vlaamse kijkers al meteen bij ZES ontdekken. 'Zoo', de serie over het dierenrijk dat in opstand komt, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Patterson. Het verhaal werd onder handen genomen door de producers van 'Mission Impossible'. Wegens groot succes bestelde CBS zopas een derde seizoen van de reeks.

Overal ter wereld vinden er plots gruwelijke dierenaanvallen plaats. Jackson Oz en zijn team moeten het raadsel achter deze bloedstollende pandemie zien te ontsluieren, voordat het dierenrijk dat van de mens ten onder brengt.

'Supergirl' werd dan weer gecreëerd door de producers van succesvolle superheldenseries als 'The Flash' en 'Arrow' en werd in de VS goed onthaald door zowel critici als het grote publiek. Op de Critic's Choice Awards won de serie de titel van 'meest beloftevolle nieuwe serie' én de publieksprijs voor 'beste nieuwe tv-drama'. Melissa Benoist, bekend van o.a. 'Glee', 'Homeland' en 'The Good Wife', neemt de rol van Supergirl op zich. Het tweede seizoen is reeds ingeblikt en gaat in de VS van start in oktober 2016.

Melissa Benoist is te zien als Kara Zor-El, het nichtje van Superman dat haar superkrachten jarenlang verborgen hield voor de buitenwereld. Beetje bij beetje transformeert Kara in een superheldin die waakt over National City en haar inwoners beschermt van het kwaad...

ZES is vanaf 6 oktober terug te vinden op kanaal 14 van Telenet, kanaal 16 van Proximus en kanaal 9 van zowel Orange als TV Vlaanderen. Vanaf donderdagavond 6 oktober om 18.00 uur gaat ZES van start met de familiefilm 'Harry Potter and the Chamber of Secrets', gevolgd door de donderdagse actiefilm 'Tron: Legacy'. De filmklassieker 'Cocktail' sluit de eerste avond van ZES af.

Persbericht SBS Belgium
Meer artikels over Play6

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrièrewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:45
  Sporza: Tokyo 2020
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 13:50
  Ketnet Junior
  19:00
  Rolkrant
 • 15:00
  Berry Bees
  15:15
  ROX
 • 14:45
  De Smurfen en het Verloren Dorp
  16:40
  Goed Verlof
 • 14:00
  Blind Getrouwd - Australia
  17:40
  The Big Body Hotel
 • 14:10
  Inside Out
  15:55
  The Bold Type
 • 14:15
  The A-Team
  15:15
  The Graham Norton Show
 • 15:00
  De Buurtpolitie - Extra
  15:15
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
 • 11:00
  Joe
  15:05
  Zenderonderbreking
 • 14:40
  A la carte
  15:10
  Piet Patron
 • 14:20
  Bull
  16:05
  Love Island
 • 14:15
  Criminal Confessions
  15:55
  Coast Guard: Mission Critical
 • 14:30
  Fashionably Yours
  16:00
  Like cats & dogs
 • 15:00
  10 Jaar NJAM! 10 vragen voor..
  15:30
  Ottolenghi
 • 12:50
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 15:00
  al-1-maar-hits
  18:00
  Bbq
 • 14:50
  Tooldokter
  15:05
  Mijn tuin
 • 15:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 14:40
  Formule 1: GP van Hongarije
  17:00
  Padel
 • 15:00
  Midsomer murders
  19:00
  Father Brown
 • 14:40
  Tiny House Nation
  17:10
  CSI: Miami
 • 15:00
  NOS OS Tokio Live
  16:35
  De Geknipte Gast
 • 14:45
  Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn
  15:25
  Er zijn geen leeuwen in Tel Aviv
 • 14:40
  Deadly Dinosaurs with Steve Backshall
  15:10
  Dierendetectives