Zaterdag van Eén: familieavond met Bart Peeters en Peter Van de Veire

donderdag 4 augustus 2011

Op zaterdagavond kiezen de Vlaamse zenders resoluut de kaart van het familie-amusement. Na vtm kiest ook Eén opnieuw voor een zaterdagavond voor de hele familie. Met zijn twee toppers, Bart Peeters en Peter Van de Veire lijkt dit alvast op papier een gouden formule. Voeg daar nog de diertjes van Chris Dusauchoit aan toe en Vlaanderen zit massaal voor de buis voor een zaterdagavond zonder 'FC De Kampioenen'.

10 jaar 'Dieren in Nesten'
Sinds zijn start in 2001 groeide 'Dieren in Nesten' uit van een programma met de nadruk op het werk van dierenartsen tot een gevarieerd en geliefd magazine met de meest uiteenlopende dierenverhalen. Dit najaar bestaat 'Dieren in Nesten' tien jaar, een verjaardag die Chris Dusauchoit viert met een speciale reeks: 10 jaar 'Dieren in Nesten'.

Dit najaar blikt hij terug op de meest ontroerende en spannende verhalen van het voorbije decennium. Van spectaculaire acties waarbij helikopters worden ingezet om giraffen en neushoorns te verdoven in Zuid-Afrika, over aandoenlijke verhalen van bezorgde baasjes bij de dierenarts, tot allerlei reddingsoperaties. Eekhoorns redden uit een boom of een kauw vangen in een meubelzaak; je kunt het zo gek niet bedenken of de 'Dieren in Nesten'-ploeg heeft het de voorbije tien jaar meegemaakt.

Elke aflevering laat een van de vaste personages ook een fragment zien dat hem of haar in al die jaren het meest is bijgebleven en elke week maakt het programma een memorabele top 3 op. Wat zijn de drie schattigste dieren, de drie grootste lawaaimakers of de drie inventiefste beestjes uit de geschiedenis van 'Dieren in Nesten'? Chris Dusauchoit vertelt het dit najaar op Eén.


10 jaar 'Dieren in nesten', op zaterdag om 20.10 uur, vanaf 3 september op Eén.

De terugkeer van Bart Peeters op Eén met 'De Slimste Thuis'
Op zaterdagavond, de familieavond bij uitstek, verwelkomt Bart Peeters elke week twee sympathieke gezinnen voor de familiequiz 'De Slimste Thuis'. Het is het startschot voor een uurtje amusement, spanning en hilariteit. 'De Slimste Thuis' is geen kennisquiz, maar een spel waarin twee families bewijzen dat ze als geheel sterker zijn dan de som van de delen. Op voorhand studeren zal niet veel helpen; elkaar aanvullen en de krachten
bundelen, leidt wel tot succes. Tijdens het spel moeten de families zo veel mogelijk levens verzamelen. De familie die als winnaar uit de vierde ronde komt, kan de levens in de finale inzetten om zo veel mogelijk prijzen te verzilveren.

Die prijzen zijn trouwens niet de obligate microgolfovens of plasma-tv’s, wel prijzen die de families vooraf zelf hebben kunnen kiezen, van ‘gewoon een toffe prijs’ tot een ‘dat is nu toch niet meer normaal!’-geweldige prijs. 

'De Slimste Thuis' is bovendien erg aanstekelijk, zodat er niet alleen in de studio maar ook in de huiskamers duchtig gequizd zal worden.

'De Slimste Thuis': op zaterdag om 20.40 u. vanaf 3 september op Eén.

Peter Van de Veire rolt de rode loper uit...
In 'Vrienden Van de Veire', een nieuwe geestige talkshow op zaterdagavond, blikt Peter Van de Veire terug op de media- en showbizzactualiteit van de voorbije week. Hij nodigt daarvoor elke week een aantal gasten uit die volop in de schijnwerpers staan. Maar Peter zou Van de Veire niet zijn als hij zijn gasten geen nieuwtjes zou ontfutselen en hen niet zou trakteren op enkele emotionele verrassingen.

Op vraag van Peter geven enkele bekende persoonlijkheden elke week hun eigenzinnige mening over de media-actualiteit.

'Vrienden Van de Veire', op zaterdag om 21.30 uur, vanaf 3 september op Eén.

Met 'Dieren in nesten', 'De Slimste Thuis' en de nieuwe talkshow van Peter Van de Veire zitten de kijkers op zaterdag dus gebeiteld voor een gezellige familieavond op Eén.


DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
een

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 07:55
    Dodo
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 07:30
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 07:50
    Cold Case
    00:20
    ER
  • 07:45
    Two and a Half Men
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 07:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 08:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 07:53
    Mijn tuin
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 07:25
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 08:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 07:51
    De boterhamshow
    00:25
    Sophie & Jeroen