Woord voor woord: persbericht Sanoma over overname SBS Belgium

woensdag 20 april 2011

De Vijver, de holding boven o.a. het productiehuis Woestijnvis, koopt samen met Sanoma, de zenders VT4 en Vijftv van het Duitse ProSiebenSat.1. Mediagroep Sanoma treedt in het kapitaal van De Vijver. Na deze transactie zullen de Belgische mediagroep Corelio, Wouter Vandenhaute/Erik Watté en ook Sanoma elk één derde van de aandelen aanhouden.

De Vijver
Tot op vandaag was De Vijver voor 60% in handen van Wouter Vandenhaute en Erik Watte en voor 40% van mediagroep Corelio. Sanoma was sinds begin 2010 al voor 25% eigenaar geworden van DesertFishes, de tussenholding die o.a. de tv-productiehuizen Woestijnvis en De Mensen (40%) omvat, en had 49% van Humo overgedragen aan De Vijver. Nu wordt De Vijver voor de volle 100% eigenaar van zowel Humo, DesertFishes als SBS. Zo groeit uit Woestijnvis, dat werd opgericht in 1997, een nieuwe mediagroep waarin het management samen gaat werken met twee sterke mediapartners, Corelio en Sanoma.


Flanders Classics
Flanders Classics, organisator van wielerwedstrijden zoals o.a De Ronde van Vlaanderen, maakt geen deel meer uit van De Vijver maar komt terecht in een aparte joint-venture waarin Corelio en Wouter Vandenhaute/Erik Watté elk voor de helft zullen participeren.

"De voorbije veertien jaar hebben we met Woestijnvis een mooi parcours afgelegd. Lange tijd hebben we onze groei kunnen realiseren binnen de schoot van de openbare omroep, en we zijn trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan de wederopbouw van de VRT. Het voorbije jaar groeide het besef dat we de verdere groei enkel op eigen kracht zouden kunnen realiseren. Daarom hebben we in stilte gewerkt om ons productiehuis uit te bouwen tot een bredere mediagroep. Met de intrede van Sanoma in ons kapitaal zetten we nu een dubbele stap: Humo gaat voor de volle 100 procent deel uitmaken van De Vijver, en we verwelkomen VT4 en VijfTV. We voelen ons ten volle gesteund door Corelio en Sanoma om ons succesvolle verhaal voor lange termijn verder te zetten. De Vijver wil meer dan ooit de thuishaven zijn voor creatief talent in Vlaanderen. We blijven uitgaan van eigen sterkte en zullen in een open en constructieve sfeer met andere mediapartners blijven samenwerken. Woestijnvis is er dan ook op gebrand om van het volgende televisieseizoen het allerbeste te maken, en staat open voor een verdere samenwerking met de VRT."
Wouter Vandenhaute, CEO De Vijver

"We willen als mediabedrijf blijven groeien. Dit betekent onze positie in de printmarkt consolideren, groeien in digitale media en ons portfolio uitbreiden met televisie. Met partners als Corelio en Woestijnvis ben ik ervan overtuigd dat dit het begin is van een langdurige en vruchtbare samenwerking. De overname van SBS Belgium en onze participatie in De Vijver is een logische stap in het crossmediale denken. Sanoma is vandaag de uitgever van de meest toonaangevende Nederlandstalige en Franstalige magazines in België, maar ook bij zusterbedrijf Jervi worden een 40-tal nichetijdschriften uitgebracht. Wij zullen daarnaast verder blijven groeien met onze digitale activiteiten binnen Sanoma Digital Belgium en met sQills, onze custom media unit.”
Aimé Van Hecke, CEO Sanoma Magazines Belgium

”De verkoop van de Belgische SBS-zenders vormt voor Corelio een unieke opportuniteit om zijn positie in het audiovisuele segment op een significante manier te versterken. Dat we dit project kunnen realiseren samen met onze bestaande partners binnen De Vijver en nu ook met Sanoma, biedt ons bijkomende garanties op slagen. De overname door deze drie partners zal voor een bijkomende dynamiek zorgen op de televisiemarkt en daar kan zowel de kijker als de adverteerder alleen maar beter van worden.”
Luc Missorten, CEO Corelio

Sanoma neemt in Nederland ook SBS Nederland over
In Nederland neemt Sanoma ook de activiteiten van SBS over. Voor die transactie is Sanoma een samenwerking aangegaan met Talpa, de mediaholding van John De Mol. Sanoma wordt voor 67% eigenaar van SBS Netherlands, Talpa voor 33%. In Nederland is SBS de 2de grootste televisiemaatschappij met drie tv-zenders (Veronica, SBS6 en Net5) en is SBS ook uitgever van twee TV-gidsen.

Persbericht Sanoma Magazines Belgium
http://www.sanoma-magazines.be

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Joanna doet haar uiterste best om haar relatie met Alan Statham geheim te houden. Caroline heeft minder geluk wanneer iemand haar samen met Guy ziet toekomen. Guy is in de wolken met de geruchten die de ronde doen en dikt ze met plezier wat aan. Maar dat laat Caroline niet zomaar gebeuren... Ondertussen gaat Martin op zoek naar zijn vermiste sojayoghurt en leert Statham stijlvol door de gangen flaneren.

'Green Wing', om 23.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:30
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 23:55
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 21:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:45
  Qmusic
  05:50
  Thomas de Trein
 • 03:30
  Geen uitzending
  07:15
  Escape to the Country
 • 01:10
  Onderbreking
  11:05
  This is Us
 • 00:55
  Geen Uitzending
  12:35
  De Wegpolitie UK
 • 20:00
  TV krant VTMKIDS
  05:30
  Brandweerman Sam
 • 00:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:20
  Geen uitzending
  06:55
  De gezonde goesting
 • 00:20
  Geen uitzending
  06:50
  Coroner
 • 03:10
  Zenderonderbreking
  06:00
  NRJ Night
 • 03:25
  Winters grillen
  03:40
  Ware delicatessen
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:32
  Badkamertrends 2021
  03:37
  Hallo roger
 • 03:30
  De Koepelzaal
  04:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 03:20
  NOS Journaal
  06:20
  Op zoek naar Maria - de sing off
 • 03:05
  Nieuwsuur
  06:35
  Met klassiek de week door
 • 01:57
  TekstTV
  06:30
  Pingu in de stad