VTM viert 30ste verjaardag met verrassende show op 1 februari

woensdag 9 januari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

VTM wordt op 1 februari 2019 30 jaar en is frisser dan ooit. Om het 30-jarig bestaan te vieren is er op 1 februari 2019 '30 jaar VTM': een non-stop aaneenschakeling van verrassende VTM-momenten, met programma's en gezichten van vroeger en nu.

Ook VTM NIEUWS viert zijn 30-jarig bestaan en geeft een unieke blik achter de schermen met ankers van de afgelopen jaren in '30 jaar VTM NIEUWS'. Nog in het teken van 30 jaar VTM staat 'Studio Tarara', de eerste dramareeks van Tim Van Aelst van Shelter, die terugkeert naar de beginjaren van VTM. Op vraag van de kijker wordt het iconische programma 'Blind Date' in een nieuw jasje gestoken, met Nathalie Meskens als gastvrouw.


Er zijn ook tal van andere nieuwkomers dit voorjaar bij VTM, 11 in totaal. Zo is Lynn Van Royen 'De Luizenmoeder', gaan Olga Leyers en Sieg De Doncker 'De Wereld Rond met 80-jarigen', brengt Staf Coppens kinderen in verrassende situaties in 'Dat Belooft Voor Later' en trekken bekende Vlamingen erop uit met hun moeder in 'Weg Met Ons Ma'. Ook nieuw: medische interventies in de scripted realityreeks 'Echte Verhalen: SOS 112' en de helden van de grootste brandweerzone van het land in 'Helden van Hier: Brandweer Zone Antwerpen'. VTM NIEUWS brengt de gloednieuwe reeks 'Wetsdokters'.

Er komen ook heel wat sterkhouders terug met nieuwe seizoenen. Er wordt nieuw zangtalent gezocht in 'The Voice van Vlaanderen', vijf koppels trouwen zonder elkaar te kennen in 'Blind Getrouwd' en zeven artiesten wagen zich aan elkaars repertoire in 'Liefde voor Muziek'. Er zijn ook nieuwe seizoenen van 'The Team', 'Alloo Bij', 'Kan Iedereen Nog Volgen?', 'Alloo in de Nacht' en er is de kick-off-aflevering van 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond'.

'Studio Tarara'
1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow 'Studio Tarara' zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.

'Studio Tarara' is de eerste dramareeks van Shelter en Tim Van Aelst.
#studiotarara

'30 Jaar VTM' op 1 februari
Dertig jaar geleden broedde er iets op je tv. VTM kwam en stond er meteen. Dat wordt dus feest op 1 februari, met een grote show vanuit het Studio 100 Theater in Puurs. '30 jaar VTM' wordt een non-stop aaneenschakeling van verrassende VTM-momenten, met programma’s en gezichten van vroeger en nu.
#30jaarVTM

'30 Jaar VTM', nieuw vanaf dinsdag 22 januari
Op 1 februari bestaat VTM NIEUWS 30 jaar. De nieuwsredactie was er de afgelopen jaren op alle belangrijke nieuwsmomenten bij. De val van de Muur, de ontsnapping van Dutroux, 11 september, de aanslagen in Zaventem en Maalbeek.

Een aantal van dé gezichten van die 30 jaar vertellen hoe ze dat allemaal meemaakten als journalist. Dany Verstraeten, Lynn Wesenbeek, Nadine De Sloovere, Stef Wauters en vele anderen geven een zeldzame kijk achter de schermen van de nieuwsredactie.
#30jaarvtmnieuws

'Blind Date'
De meest iconische datingshow aller tijden maakt zijn comeback! 'Blind Date' wordt in een fonkelnieuw jasje gestoken: met niets dan frisgewassen singles, geestige nieuwe spelrondes en gastvrouw Nathalie Meskens. Blijven wel van de partij: de onvergetelijke begintune, de originele commentaarstem, de wand die openschuift én… de dubbele zwaai op de trap.
#blinddate

'De Wereld Rond met 80-jarigen'
Twee jonge twintigers trekken de wereld rond met een groep nét iets minder jonge 80-jarigen, die in hun leven niet of nauwelijks hebben gereisd. Met Sieg De Doncker en Olga Leyers als compagnons de route laten de acht kersverse wereldreizigers zich meevoeren naar een paar droombestemmingen. Een onvergetelijke roadtrip met het levensverhaal van de senioren als rode draad.
#dewereldrondmet80jarigen

'Blind Getrouwd'
Maar liefst 3700 mannen en vrouwen schreven zich in voor het grootste avontuur van hun leven: trouwen met iemand die ze van haar noch pluim kennen, terwijl Vlaanderen langs de zijlijn mee supportert. Voor wie wordt het happily ever after?
#blindgetrouwd

'The Voice van Vlaanderen' - nieuw seizoen
De titanen onder de coaches zijn terug: Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters en Alex Callier gaan op zoek naar dé voice van 2019. Maar ze moeten deze keer op hun hoede zijn. Dit jaar kan de ene coach de andere dwarsbomen door zijn stoel te blokkeren. Meer dan ooit zullen de coaches tactisch moeten spelen om hét toptalent in hun ploeg te krijgen.
#tvvv

'Wetsdokters'
Iedereen kent de wetsdokter uit heel wat fictieseries. Het is de man of vrouw die het lichaam onderzoekt op de ‘crime scene’ en de autopsie uitvoert. Maar wat doen Vlaamse wetsdokters nu echt? In Wetsdokters vertellen ze over de vreemde zaken die ze elke dag en elke nacht meemaken. Hoe ze sporen zoeken, puzzelstukken bijeenleggen en zaken helpen oplossen. Geen fictie, maar echt gebeurde cases.
#wetsdokters

'Dat Belooft Voor Later'
Wat gebeurt er als je kinderen wijsmaakt dat ze op de maan landen? Hoe zou een kind reageren als een konijn plots praat? En kunnen papa en mama het gedrag van hun kind juist inschatten? In deze show voor het hele gezin volgt Staf Coppens kinderen die plots in heel verrassende en knotsgekke situaties terechtkomen. Zonder het te weten, worden ze getest. Kunnen de ouders de reacties van hun kids voorspellen?
#datbelooftvoorlater

'Echte Verhalen: SOS 112'
De scripted realityreeks 'Echte Verhalen: SOS 112' zoemt in op medische interventies: de verhalen van mensen die hulp nodig hebben en hoe ze geholpen worden. De cases die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen spelen zich af in drie arena’s: de MUG, het ambulanceteam en de spoeddienst. Van ernstige spoedgevallen tot de gekste en meest hartverwarmende verhalen: de verzorgers vervelen zich nooit.
#SOS112

'Alloo Bij' - nieuw seizoen
Niels Destadsbader, wielerbaas Patrick Lefevere en Jean-Marie Dedecker. Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze zijn het voorbije jaar als het ware geschaduwd door reportagemaker Luk Alloo. Dat geeft indringende interviews en telkens verrassende nieuwe inzichten in wat Luks gasten drijft.
#alloo

'Kan Iedereen Nog Volgen?' - nieuw seizoen
Lieven Scheire speelt opnieuw voor Nostradamus en voorspelt in deze luchtige quiz hoe het leven er weldra wel eens zou kunnen uitzien. Gadgets, interessante uitvindingen en proeven bereiden de kijkers en zijn vele verrassende gasten voor op het jaar 2020, 2030 of 2040.
#kaniedereennogvolgen

'Helden van Hier: Brandweer Zone Antwerpen'
Cameraploegen volgen de grootste brandweerzone van het land: die van Antwerpen. Het is misschien wel de gevaarlijkste zone van het land, met haar wereldhaven, dichtbevolkte binnenstad en groot aantal risicobedrijven. Zevenhonderd pompiers, onderofficieren en officieren werken dag en nacht en moeten voorbereid zijn op de meest ondenkbare scenario’s.
#heldenvanhier

'Weg met ons Ma' - nieuw
Bekende Vlamingen nemen hun moeders mee naar een plek waar ze nog nooit geweest zijn, om er samen straffe dingen te doen die ze nog nooit gedaan hebben. Zo zijn onder andere Bart Kaëll en Hilde De Baerdemaeker weg met ‘ons ma’. Eén ding is zeker: na de uitzending is heel Vlaanderen weg van hun ma!
#wegmetonsma

'The Team 2' - nieuw seizoen
De zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen. 'The Team 2', met dit keer een glansrol voor Lynn Van Royen, is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen, dat binnen Europa meer dan 10 miljoen kijkers trok, verspreid over 10 zenders in 10 landen.
#theteam

'Liefde voor Muziek' - nieuw seizoen
Pop, cabaret, country, rock, schlager: nooit was de variatie aan muziekstijlen zo groot als dit seizoen. Laura Tesoro, Ilse DeLange, Milow, Bart Kaëll, Stef Kamil Carlens, Jan Leyers en Kommil Foo trekken naar een nieuwe bestemming onder de zuiderse zon, waar ze hun creativiteit loslaten op elkaars repertoire. Van klassiekers als De Marie-Louise, tot hits als Drop The Pressure of Nederlandstalige parels als Ruimtevaarder: aan straffe, muzikale kruisbestuivingen ook deze keer geen gebrek.
#liefdevoormuziek

'Alloo in de Nacht' - nieuw seizoen
De nacht heeft na twee succesvolle seizoenen geen geheimen meer voor Luk Alloo. Als de meesten gaan slapen, trekt hij er opnieuw op uit om verhalen te brengen die zich ongezien en onverstoorbaar in de donkere uren na middernacht afspelen. Sterke verhalen die onder het daglicht nooit hetzelfde zouden klinken.
#alloo

'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' - kick-off van nieuw seizoen
Dina Tersago en An Lemmens vliegen opnieuw de wereld rond om enkele boeren die in het buitenland werken en wonen, aan een Vlaams lief te helpen.
#boerzktvrouw

Rode Duivels - eerste match op woensdag 21 maart
Na een winterstop zijn de Duivels terug. Bij VTM kunnen de kijkers hun weg naar het Europees Kampioenschap van 2020 in Londen stap voor stap volgen. Live in de huiskamer.
#rodeduivels

DOSSIER: 30 jaar VTM

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - An Lemmens en Sean Dhondt (VTM)

Na 7 straffe Blind Auditions, 4 onverbiddelijke Knockouts en 2 spannende Battles is het eindelijk zover: de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen' gaan vrijdag van start bij VTM. Sean Dhondt en An Lemmens presenteren.

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:10
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 21:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:55
  Qmusic
  05:50
  Maya!
 • 01:05
  Geen uitzending
  07:15
  Models in Paris
 • 01:30
  Onderbreking
  10:55
  This is Us
 • 00:50
  Zenderonderbreking
  12:50
  Phantom Thread
 • 20:15
  TV krant VTMKIDS
  05:45
  TiTaToverfeest
 • 00:05
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 00:40
  Geen uitzending
  07:25
  Een Feest uit Italië!
 • 00:35
  Geen uitzending
  07:55
  Splitting up together
 • 01:40
  Highway Thru Hell Canada
  03:05
  NCIS: New Orleans
 • 00:00
  Properthy Brothers
  05:00
  Zenderonderbreking
 • 02:25
  KLAAR IN 20 minuten
  05:45
  Nuances
 • 20:40
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:28
  Aan de wand
  05:55
  De tip
 • 02:00
  Studio Vlaams Parlement
  05:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
 • 02:21
  Formule 1 (2021)
  04:30
  ATP Madrid & WTA Madrid
 • 01:25
  Maigret
  02:55
  The Mallorca Files
 • 02:30
  Storage Hunters
  06:00
  Laugh Out Loud
 • 02:25
  NOS Journaal
  06:25
  Nederland in beweging
 • 02:00
  Nieuwsuur
  06:40
  Met klassiek de week door
 • 02:00
  Pak de Macht
  02:15
  TekstTV