VTM serveert een verfrissend nieuw seizoen van 'Mijn Pop-uprestaurant!'

maandag 29 februari 2016

Vanaf dinsdag 1 maart kan de strijd beginnen. Vele kandidaten schreven zich in maar slechts zes duo's krijgen de kans om dit voorjaar een eigen pop-uprestaurant uit de grond te stampen.

Zes duo's treden aan in Antwerpen, Genk en Kortrijk om met een eigen pop-uprestaurant  te starten. Nieuw dit seizoen is dat er slechts drie locaties zijn, het Stationsplein in Kortrijk, de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen en C-Mine in Genk. Dit jaar openen dus twee pop-uprestaurants op één plein, deur aan deur.


Niet alleen zullen de kandidaten met een onderscheidend concept voor de dag moeten komen, ze zullen ook hun gasten, de kijker en de jury moeten overtuigen. Hun buur is namelijk hun grootste rivaal en per stad moet er telkens één restaurant de deuren sluiten. De drie overblijvende pop-ups gaan door naar de volgende fase. Steeds voelen de duo's de hete adem van hun concurrent in de nek. Dit nieuwe element zorgt voor een ferme dosis strijdlust. Het winnende duo krijgt een startkapitaal van 100.000 euro.

Evi Hanssen zorgt dat alles gaart op de juiste temperatuur, de jury geeft professionele begeleiding en een duwtje in de rug. Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en het nieuwe jurylid Gert Verhulst zullen de volgende weken de kandidaten bijstaan.. Sergio zal de koks vervoegen achter het fornuis, Sepideh neemt de bediening in de zaal onder de loep en stuurt de duo’s aan om hun service vlekkeloos te laten verlopen. Gert zal met zijn neus voor goede concepten en zijn passie voor de horeca het totaalplaatje analyseren.

Voor de duo's is mijn 'Pop-uprestaurant!' een enorme springplank voor de toekomst, zij krijgen meer zicht op de horeca en dat is heel belangrijk wanneer men en restaurant wil beginnen. 'Want je mag niet vergeten', zegt Sergio, 'de horeca is een harde wereld.'

In de eerste aflevering zoekt Evi Hanssen de kandidaten op om hen persoonlijk het goede nieuws te melden. Veel tijd om dit te laten bezinken krijgen de duo's niet, ze moeten meteen de handen uit de mouwen steken wanneer de eerste opdracht wordt voorgeschoteld.

De duo's zijn heel verscheiden, Jan en Nele uit Gent voren samen met hun twee kinderen een hecht gezin, Miette en Willem komen uit het Kempische Laakdal, vormden jaren een koppel, maar zijn nu de beste vrienden, Gillian en Caroline zijn hartsvriendinnen uit Antwerpen, Chloë en Magali komen uit Limburg en zijn zussen, Amanda en Sven, respectievelijk uit Wommelgem en Brasschaat zijn de allerbeste maatjes en Giordano en Myrthe, twintigers uit Maasmechelen en Genk zijn twee handen op één buik.

'Mijn Pop-uprestaurant!', vanaf 1 maart op dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers