vtm 'not amused' na schuldenberg Ben en Dominique uit 'Mijn Restaurant!'

maandag 20 juli 2009

Je kon het eerder al lezen op TV-Visie. Sommige deelnemers aan 'Mijn Restaurant!' hebben het moeilijk om hun openstaande rekeningen te betalen. Wie betaalt de schuldenberg na 'Mijn Restaurant!'? Dat is de grote vraag nu blijkt dat sommige deelnemers niet altijd even verstandig zijn omgesprongen met hun budget.

B


en en Dominique van restaurant La Scène uit Sint-Niklaas hebben hun advocaat met een berg onbetaalde rekeningen richting Vilvoorde gestuurd. vtm kan er niet om lachen.

Ben en Dominique waren het eerste koppel dat het populaire vtm-programma moest verlaten. 'Omdat we veel te vroeg moesten sluiten, zitten we met openstaande facturen. Dat is logisch, want er is geen enkele horecazaak die in vier weken tijd break-even kan draaien', aldus Ben Ribas die samen met zijn zus Dominique hoopte om zijn eigen restaurant te kunnen openen. Hun contract met vtm is nochtans duidelijk. De deelnemers moeten die schulden zelf betalen. Maar Ben vindt dat niet terecht. 'Als je aan zo'n programma meedoet, is het volgens mij niet de bedoeling dat je als deelnemer met een kostenlast blijft zitten. Daarover willen wij nu praten', vertelt Ben.

Bij vtm is de boekhouding van La Scène ondertussen al grondig doorgelicht. 'Daar bleken een aantal blinde vlekken in te zitten. Wij wilden daarover meer details en het resultaat is dat we een brief van hun advocaat hebben gekregen', verklaart vtm-woordvoerder Mark Vanlombeek.

'Wij zijn 'not amused'', klinkt het in Vilvoorde. Vanlombeek verduidelijkt dat niemand die met een restaurant begint zo goed begeleid is geweest als de deelnemers van 'Mijn Restaurant!'. 'Zij hebben van de programmamakers, specialisten en de jury geregeld tips gekregen. Vaak zijn ze erop gewezen hoe nonchalant ze met bepaalde zaken omsprongen. Het is dus hun verantwoordelijkheid: als je meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, krijg je problemen.' aldus de vtm-woordvoerder.

Over hoe groot de schuldenberg exact is, wil niemand iets kwijt. Ben geeft de moed echter niet op. 'Ik verwacht een oplossing na de vakantie, begin september. Voorlopig worden de leveranciers doorgestuurd naar de advocaat', zegt Ben.

De schuldenberg zou uiteindelijk wel eens pijnlijk kunnen worden voor Dominique. Alle facturen van La Scène staan immers op haar BTW-nummer. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: HLN.be


Lees ook:
Droom wordt nachtmerrie voor 'Mijn Restaurant!'-kandidaten
Herbeleef 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers