VTM en VRT steunen campagne 'Tenten voor Pakistan'

vrijdag 25 november 2005

Vorige week bracht TV-Visie al het nieuws dat mediaminister Geert Bourgeois luidop droomde van een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de aardbeving op 8 oktober in Pakistan. Zijn dromen krijgen nu concrete vormen. Op 21 december krijgt Vlaanderen een grote live-televisieshow als finale van de campagne. De actie 25-25 heeft als doel zoveel mogelijk wintertenten te kunnen aankopen voor het getroffen gebied.

'


Tenten voor Pakistan' wordt een solidariteitsactie in samenwerking met de Vlaamse NGO's en de media. Enkele dagen voor Kerstmis, op woensdag 21 december wordt de campagne afgesloten met een grote televisieshow. VRT en VTM hebben hun medewerking al toegezegd en het Rode Kruis zet meteen 14.000 vrijwilligers in actie. Ook SBS (VT4 en VIJFtv) en de andere Vlaamse media zullen bij de campagne betrokken worden.

Uitzonderlijk worden alle ingezamelde gelden vrijwel onmiddellijk ingeruild voor tenten. De winter staat voor de deur in Pakistan en voor de overlevenden wacht een zeer moeilijke periode. 'De aankoop van de tenten zullen zeker niet gebeuren op het einde van de actie. Het is immers al later dan vijf voor twaalf', aldus Bourgeois.

Giften zijn welkom op het rekeningnummer 000-0000025-25

 

Bram Bartholomees Bron: Het Nieuwsblad
http://www.redcross.be/pakistan

DOSSIER: Hoop: benefiet voor Pakistan

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers