vtm bevestigt komst van Tom Coninx naar sportredactie

donderdag 30 juni 2011

Op 10 juni besliste de Pro League over de toewijzing van het voetbalcontract. vtm kreeg daarbij de rechten op de open net uitzendingen en zal dus vanaf volgende maand de samenvattingen van het eerste klasse voetbal brengen. Vanaf 29 juli hebben supporters elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur een vaste afspraak bij vtm voor de samenvattingen van de matchen van die avond.

De presentatie van dit nieuwe voetbalprogramma zal gebeuren door een vierkoppig team. Naast Peter Morren, Niko Lainé en 'rookie' Maarten Breckx, zal ook Tom Coninx, die de VRT verlaat, de ploeg versterken. Ook de sportdienst zelf wordt uitgebreid met onder andere Wouter Laarmans.


Dirk Deferme, chef sport: 'Het is een eer om sport te mogen brengen die de massa beroert. En dat doet voetbal. De afgelopen weken is er dan ook hard gewerkt aan het nieuwe voetbalprogramma en het team. We kiezen voor vaste afspraken om 23.00 uur elke vrijdag, zaterdag en zondag bij vtm. Onze sportredactie is ondertussen volledig en ons presentatiekwartet staat er. Tom Coninx zet een logische stap. Veel voetbaljournalisten hebben het hem voorgedaan: hij volgt het voetbal. Ik kijk uit naar zijn drive, ideeën en zijn kwaliteiten als presentator en reportagemaker. Op 21 juli trappen we af met de uitzending van de Supercup bij 2BE. De week nadien starten de samenvattingen bij vtm.'

Tom Coninx: 'Voetbal tot bij de supporters brengen is mijn passie. Dat is dé reden waarom ik mee het voetbalprogramma bij vtm ga presenteren.  Ik ga dus zeker niet met slechte gevoelens weg bij de VRT en wil hen dan ook danken voor de kansen die ik gekregen heb de afgelopen jaren.'

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
vtm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is te veel in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers