VT4-najaar: 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'

maandag 25 augustus 2008

Aan het einde van 'Terminator 2: Judgment Day' lukt het Sarah en John om de terminators te vernietigen. Hierna pleegt de Terminator zelfmoord om zo te voorkomen dat de technologie verder ontwikkeld wordt door Skynet. Sarah en John worden achtergelaten in een complexe en gevaarlijke wereld. Voortvluchtig en botsend op gevaren uit het heden en de toekomst, vechten ze voor hun eigen voortbestaan en tegelijk dat van het hele mensdom.

'


Terminator: The Sarah Connor Chronicles' gaat verder waar 'Terminator 2' gestopt is. De serie is gecreerd door Josh Friedman en was vanaf begin 2008 in de VS te zien op FOX. De serie staat los van 'Terminator 3: Rise of the Machines' en de vierde film, 'Terminator Salvation', die in 2009 uitkomt.

Cast: 

Sarah Connor: Lena Heady

Sarah Connor... een moeder, een strijdster en de bewaker van onze toekomst. Zij is de moeder van John Connor, een jongeman die in de toekomst een grote rol zal spelen in de guerrilla tegen Skynet en de terminators. Kyle Reese, de biologische vader van John stierf in de strijd om zijn zwangere vriendin te beschermen. Terminators werden terug gestuurd in de tijd om te voorkomen dat John berhaupt zou geboren worden. Sarah weet uiteindelijk te ontsnappen, maar leeft nu wel op de vlucht en moet vechten tegen gevaren uit het heden en de toekomst. Haar levensdoel is om te voorkomen dat Skynet miljarden mensen doodt tijdens een nucleaire aanval op 'Judgement Day'.

Sarah Connor wordt vertolkt door Lena Heady, een Britse actrice die opviel in 'The Remains of the Day', 'Possession', 'The Brothers Grimm' en '300'. 

John Connor: Thomas Dekker

John is de zoon van Sarah Connor en is voorbestemd om in de toekomst het verzet tegen Skynet te leiden en de wereld te redden. Hij woonde ooit als een rebellerende jongen bij pleegouders. Nadat T-1000, een Terminator, de opdracht krijgt hem te vermoorden, verandert dit zijn leven. Hij wordt herenigd met zijn moeder en ontsnapt voorlopig aan de dood, maar leeft sindsdien wel op de vlucht. Nu is John 15 jaar oud, streng bewaakt door zijn moeder en met een loodzware taak op zijn schouders. Dat maakt van hem een ongewone tiener.

Thomas Dekker is hot in Hollywood. Hij brak door met 'Honey, I shrunk the kids'. Op VT4 schitterde hij al in de topserie 'Heroes'. 

Cameron Phillips: Summer Glau

Cameron Phillips doet zich voor als een mede-studente van John Connor. Onder haar huid schuilt echter een nieuw type cyborg. Ze is geherprogrammeerd en haar enige bestaansreden is de bescherming van John.

De Texaanse actrice Summer Glau was eerder te zien in 'Angel', 'CSI', 'Cold Case', 'The 4400'

Agent James Ellison: Richard T. Jones

Agent James Ellison heeft de gevaarlijke, voortvluchtige Sarah Connor al eens laten ontsnappen, waardoor hij het respect van zijn colleaga's snel verloor. Nu wil hij eerherstel. Hij is dan ook vastberaden om haar op te jagen en op te sluiten.

Richard T. Jones werd geboren in Japan, maar groeide op in Californi. Hij was eerder te zien in 'Judging Amy', 'Ally McBeal', 'Dangerous Minds' en 'NYPD Blue'.
 
Aflevering 1: Pilot

Na twee jaar op dezelfde plek, besluit Sarah dat het tijd is om te verhuizen. Samen met John trekken ze naar een nieuwe stad, waar John op school een mysterieus meisje ontmoet. Nieuwe gevaren duiken op en Sarah en John zijn opnieuw verwikkeld in een strijd om te overleven. Kunnen ze de mensheid redden van de ondergang?

'Terminator: The Sarah Connor Chronicles', vanaf maandag 1 september om 22.30 uur op VT4.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers