'VRT NWS Update' blijft

maandag 3 september 2018

Er werd deze zomer al eventjes over gespeculeerd, maar nu is het bevestigd. 'Het Journaal' van 18.00 uur keert voorlopig niet terug op En. In de plaats blijven de korte nieuwsupdates van 140 seconden doorlopen.

Het (bijna) iconische 'Journaal' van 18.00 uur, dat decennialang te zien was op Eén, verdwijnt. Misschien voorlopig, misschien definitief. Dat laten ze bij Eén voorlopig nog in het midden. Het nieuwsprogramma van 10 minuten wordt vervangen door 'VRT NWS Update'. Die korte nieuwsuitzending van amper 140 seconden liep sinds het WK voetbal op Eén. En de reacties van kijkers daarop waren overwegend positief. Dat deed Eén besluiten om er voorlopig mee door te gaan.


'We plakken er geen termijn meer op. De updates blijven, en we volgen de reacties op', zegt woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. 'VRT NWS Update' loopt overigens ook op Canvas.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers