'VRT NWS Update' blijft

maandag 3 september 2018

Er werd deze zomer al eventjes over gespeculeerd, maar nu is het bevestigd. 'Het Journaal' van 18.00 uur keert voorlopig niet terug op Eén. In de plaats blijven de korte nieuwsupdates van 140 seconden doorlopen.

Het (bijna) iconische 'Journaal' van 18.00 uur, dat decennialang te zien was op Eén, verdwijnt. Misschien voorlopig, misschien definitief. Dat laten ze bij Eén voorlopig nog in het midden. Het nieuwsprogramma van 10 minuten wordt vervangen door 'VRT NWS Update'. Die korte nieuwsuitzending van amper 140 seconden liep sinds het WK voetbal op Eén. En de reacties van kijkers daarop waren overwegend positief. Dat deed Eén besluiten om er voorlopig mee door te gaan.


'We plakken er geen termijn meer op. De updates blijven, en we volgen de reacties op', zegt woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. 'VRT NWS Update' loopt overigens ook op Canvas.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van België, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van België: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers