VRT herschikt directie

maandag 15 januari 2007

Tony Mary is voorgoed verleden tijd bij de openbare omroep. Dat werd duidelijk toen maandag de nieuwe structuur van de VRT werd voorgesteld. Voortaan is één enkele directie verantwoordelijk voor zowel radio, televisie als voor multimedia. Piet Van Roe blijft voorlopig aan als gedelegeerd bestuurder.

D


e grote ommezwaai bij de VRT wordt ingezet op 17 januari. Op woensdag wordt het nieuwe directiecollege van de openbare omroep geïnstalleerd. Dat betekent in eerste instantie een hele verschuiving bij de nieuwsredactie. Voormalig radiojournalist en huidige baas van vrtnieuws.net, Pieter Knapen, wordt algemeen hoofdredacteur. Onder hem fungeren vier hoofdredacteurs. Wim Willems en Jos Bouveroux worden verantwoordelijk voor de échte nieuwsprogramma's. Siegfried Bracke en Kris Hoflack krijgen duiding onder hun hoede.

De volledige directie van de VRT krijgt een grondige opknapbeurt. Televisie, radio én multimedia worden binnenkort geleid door een gezamenlijke directie die volledig uit mannen bestaat. Op 17 januari (woensdag) start de reorganisatie die geleidelijk zal worden doorgevoerd.

Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder van de VRT, benadrukte in 'De Wandelgangen' op Radio 1 dat in de nieuwe structuur elk onderdeel gelijk zal behandeld worden. Vooral bij de radiomensen bestaat de vrees dat zij budgetair benadeeld zullen worden ten opzichte van televisie. Van Roe ontkent dit.

De nieuwe directie van de VRT
- Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder
- Mark Coenen, marktstrategie
- Jan Cuypers, facilitaire diensten
- Leo Hellemans, productie
- Marcel Meys, HR
- Harry Sorgeloos, technologie en innovatie
- Wim Vanseveren, media
- Willy Wijnants, financiën

Bron: vrtnieuws.net - eigen berichtgeving

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers