VRT herschikt directie

maandag 15 januari 2007

Tony Mary is voorgoed verleden tijd bij de openbare omroep. Dat werd duidelijk toen maandag de nieuwe structuur van de VRT werd voorgesteld. Voortaan is één enkele directie verantwoordelijk voor zowel radio, televisie als voor multimedia. Piet Van Roe blijft voorlopig aan als gedelegeerd bestuurder.

D


e grote ommezwaai bij de VRT wordt ingezet op 17 januari. Op woensdag wordt het nieuwe directiecollege van de openbare omroep geïnstalleerd. Dat betekent in eerste instantie een hele verschuiving bij de nieuwsredactie. Voormalig radiojournalist en huidige baas van vrtnieuws.net, Pieter Knapen, wordt algemeen hoofdredacteur. Onder hem fungeren vier hoofdredacteurs. Wim Willems en Jos Bouveroux worden verantwoordelijk voor de échte nieuwsprogramma's. Siegfried Bracke en Kris Hoflack krijgen duiding onder hun hoede.

De volledige directie van de VRT krijgt een grondige opknapbeurt. Televisie, radio én multimedia worden binnenkort geleid door een gezamenlijke directie die volledig uit mannen bestaat. Op 17 januari (woensdag) start de reorganisatie die geleidelijk zal worden doorgevoerd.

Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder van de VRT, benadrukte in 'De Wandelgangen' op Radio 1 dat in de nieuwe structuur elk onderdeel gelijk zal behandeld worden. Vooral bij de radiomensen bestaat de vrees dat zij budgetair benadeeld zullen worden ten opzichte van televisie. Van Roe ontkent dit.

De nieuwe directie van de VRT
- Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder
- Mark Coenen, marktstrategie
- Jan Cuypers, facilitaire diensten
- Leo Hellemans, productie
- Marcel Meys, HR
- Harry Sorgeloos, technologie en innovatie
- Wim Vanseveren, media
- Willy Wijnants, financiën

Bron: vrtnieuws.net - eigen berichtgeving

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers