Vragen bij 'schrikkelseconde' van Freek

maandag 9 februari 2009

Freek Braeckman heeft de finale van 'De Slimste Mens ter Wereld' verdiend, daarover zijn de meeste mensen het eens. Toch plaatsen sommigen een vraagteken bij de allerlaatste seconde waarop de finalist een correct antwoord wist te geven op de vraag 'Wat weet je over Tomas De Soete?'.

N


iet alleen tijdens de opnames, maar ook tijdens de uitzending vonden sommige kijkers dat die ene seconde van Freek veel langer duurde. Een bewering die Woestijnvis tegenspreekt. Zo reageerde iemand dat die schrikkelseconde wel erg vreemd aandeed, net als de reactie van Erik Van Looy. De lof van de presentator was er al uit nog voor Freek het woord 'Studio Brussel' goed en wel had uitgesproken.

Anderen trekken hun wenkbrauwen op bij het reglement van de quiz. De winnaar had een gelijke stand behaald met Bart De Wever toen hij zijn tijd op n seconde na liet aflopen. Freek mocht toen als eerste antwoord geven ook al had hij bij de vorige vraag als laatste geantwoord. Normaal gezien is dan de tegenstander aan de beurt. Woestijnvis springt daar in de verdediging. Volgens het reglement gaat bij een gelijke stand, zelfs in seconden, de beurt naar de kandidaat die als laatste geantwoord heeft. De bedenking kan dan gemaakt worden waarom Bart De Wever niet eenvoudigweg op twee seconden was blijven staan zodat Freek Braeckman op n seconde kon stoppen, als er effectief kwaad opzet in het spel was. De beurt gaat dan automatisch naar Freek.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers