Voormalig Sporza-medewerker André Meganck overleden

maandag 30 maart 2020

Voormalig sportmedewerker van de VRT, André Meganck, is op 72-jarige leeftijd onverwacht overleden. Meganck was medewerker van de sportredactie waar hij vooral assisteerde bij de liveverslagen van wielerwedstrijden.

 


 

André Meganck werkte van 1976 tot 2015 bij de openbare omroep. Hij was vooral bezig als stille rechterhand van de commentatoren van de VRT bij de rechtstreekse uitzendingen van wielerwedstrijden. Enkele jaren terug schreef hij nog een boek met daarin allerlei herinneringen uit zijn carrière.

Het Nieuwsblad laat nog optekenen dat Meganck aanwezig was bij 39 Tours de France, 26 Giro's, 13 Vuelta’s, 40 wereldkampioenschappen. Daarnaast maakte hij 6 Olympische Spelen mee en de koersen waarbij hij assisteerde zijn haast niet te tellen.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Axel verblijft in het afkickcentrum in Sleidinge. Hij sprokkelt levensverhalen op de afdelingen 'crisistoxicomanie' , waar mensen geholpen worden die met een verslaving kampen, en bij 'dubbele diagnose' waar verslaafden ook een psychische problematiek hebben.

'Axel Gaat Binnen', om 21.55 uur bij VTM.

Dossiers