Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op En

vrijdag 25 februari 2011

Er komt volgend jaar geen nieuwe reeks van de populaire Woestijnvis-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld'. Dat bevestigde topman Wouter Vandenhaute vrijdag. 'De Slimste Mens' keert nog wel terug, maar het staat nog niet vast op welke zender.

Deze beslissing maakt duidelijk dat het niet meer botert tussen de VRT en Woestijnvis. Dat De Vijver, moederholding van Woestijnvis, aast op de SBS-zenders was al een eerste teken aan de wand. Even daarvoor maakte de VRT al bekend dat het exclusiviteitscontract niet werd verlengd.


Wouter Vandenhaute maakte in de commissie media zijn ongenoegen over de samenwerking met de VRT duidelijk. 'Het einde van het exclusiviteitscontract kwam in zicht en het schoot maar niet op', aldus Vandenhaute.

Toch benadrukt hij dat het wegvallen van het exclusiviteitscontract geen rechtstreeks aanleiding is voor het schrappen van 'De Slimste Mens'. Volgens Vandenhaute was dit beslissing al eerder genomen.

'Later komt de quiz weer wel op tv. Is dat op VRT, vtm of een SBS-zender, dat weet ik niet', aldus Vandenhaute. Hij weerlegde trouwens ook de kritiek dat Woestijnvis te duur zou zijn. 'Voor 'De Slimste Mens' zouden we bijvoorbeeld het dubbele kunnen vragen'.

Bron: HLN/Het Nieuwsblad

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
woestijnvis

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie n de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders n toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers