VMMa tevreden over onderzoek VRT-subsidies

vrijdag 21 juli 2006

De VMMa, de moederholding van VTM, KANAALTWEE, JIM en Q-Music, is tevreden over het duidelijke signaal dat de Europese Commissie heeft gegeven. Gisteren geraakte bekend dat de Europese Commissie de Belgische autoriteiten heeft opgedragen de publieke opdracht en het financieringssysteem van de VRT toe te lichten.

De V

MMa ziet hierin een duidelijk signaal dat de overcompensatie van de VRT ten allen tijden vermeden moet worden en dat de subsidies voor de VRT niet langer tot oneerlijke concurrentie mogen leiden.

In 2004 had de VMMa bij Europa een klacht ingediend over de overfinanciering van de VRT. De VMMa en SBS wijzen al langer op de oneerlijke concurrentie tussen hen en de VRT.

"De Europese Commissie bevestigt nu dat de subsidiëring van de VRT indruist tegen de EU-regels over staatssteun. Aangezien aan de autoriteiten ook concreet toezicht en opvolging wordt gevraagd, kan dit alleen maar bijdragen tot het evenwichtig medialandschap waarvoor wij ijveren", reageert de VMMa.

Bron: HLN

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers