VMMa tevreden over onderzoek VRT-subsidies

vrijdag 21 juli 2006

De VMMa, de moederholding van VTM, KANAALTWEE, JIM en Q-Music, is tevreden over het duidelijke signaal dat de Europese Commissie heeft gegeven. Gisteren geraakte bekend dat de Europese Commissie de Belgische autoriteiten heeft opgedragen de publieke opdracht en het financieringssysteem van de VRT toe te lichten.

De V

MMa ziet hierin een duidelijk signaal dat de overcompensatie van de VRT ten allen tijden vermeden moet worden en dat de subsidies voor de VRT niet langer tot oneerlijke concurrentie mogen leiden.

In 2004 had de VMMa bij Europa een klacht ingediend over de overfinanciering van de VRT. De VMMa en SBS wijzen al langer op de oneerlijke concurrentie tussen hen en de VRT.

"De Europese Commissie bevestigt nu dat de subsidiŽring van de VRT indruist tegen de EU-regels over staatssteun. Aangezien aan de autoriteiten ook concreet toezicht en opvolging wordt gevraagd, kan dit alleen maar bijdragen tot het evenwichtig medialandschap waarvoor wij ijveren", reageert de VMMa.

Bron: HLN

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers