Vlaamse Regering wil VRT-baas ontslaan

donderdag 14 september 2006

In spoedberaad besliste de Vlaamse regering om VRT-baas Tony Mary te ontslaan. Hiermee komt een einde aan een maandenlange soap en eindigt de vete tussen de mediaminister Bourgeois en Mary.

D


e regering beraadslaagde anderhalf uur en kwam tot het besluit om de arbeidsovereenkomst met Mary te beŽindigen. Volgens Bourgeois was de toestand onhoubaar geworden. Mary maakte woensdag nog bekend dat hij de Vlaamse regering zou dagvaarden. Dat schoot in het verkeerde keelgat en was de druppel die de emmer deed overlopen.

De heisa tussen Bourgeois en Mary stak vorige week weer de kop op toen bleek dat de VRT de topserie 'Flikken' zou ter betaling aanbieden via Belgacom TV alvorens de reeks op open net te zien zou zijn.

Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar het onstlag van Mary lijkt nu echt onafwendbaar. Alvorens het ontslag wordt bevestigd, moet de Algemene Vergadering van de VRT nog samenkomen. Dat zijn de Vlaamse Ministers, de voorzitter van de Raad van bestuur en Mary zelf. Geert Bourgeois wil deze vergadering vrijdag samenroepen.

Heikel punt is de ontslagvergoeding van Tony Mary. Die bedraagt maar liefst 1 miljoen euro. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat er nog een gevecht volgt voor de handelsrechtbank.

Bron: vrtnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers