Vlaamse Regering wil VRT-baas ontslaan

donderdag 14 september 2006

In spoedberaad besliste de Vlaamse regering om VRT-baas Tony Mary te ontslaan. Hiermee komt een einde aan een maandenlange soap en eindigt de vete tussen de mediaminister Bourgeois en Mary.

D


e regering beraadslaagde anderhalf uur en kwam tot het besluit om de arbeidsovereenkomst met Mary te beëindigen. Volgens Bourgeois was de toestand onhoubaar geworden. Mary maakte woensdag nog bekend dat hij de Vlaamse regering zou dagvaarden. Dat schoot in het verkeerde keelgat en was de druppel die de emmer deed overlopen.

De heisa tussen Bourgeois en Mary stak vorige week weer de kop op toen bleek dat de VRT de topserie 'Flikken' zou ter betaling aanbieden via Belgacom TV alvorens de reeks op open net te zien zou zijn.

Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar het onstlag van Mary lijkt nu echt onafwendbaar. Alvorens het ontslag wordt bevestigd, moet de Algemene Vergadering van de VRT nog samenkomen. Dat zijn de Vlaamse Ministers, de voorzitter van de Raad van bestuur en Mary zelf. Geert Bourgeois wil deze vergadering vrijdag samenroepen.

Heikel punt is de ontslagvergoeding van Tony Mary. Die bedraagt maar liefst 1 miljoen euro. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat er nog een gevecht volgt voor de handelsrechtbank.

Bron: vrtnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers