Visueel verbluffende reeks 'One Strange Rock' op National Geographic Channel​

dinsdag 27 maart 2018
Foto: © National Geographic Channel 2018

De nieuwe tiendelige National Geographic-productie 'One Strange Rock' vertelt op eigenzinnige wijze het intrigerende verhaal van onze planeet, op basis van de ervaringen van acht astronauten. Dankzij dit perspectief wordt het verhaal zowel vanaf de aarde als vanuit de ruimte verteld.

In de tiendelige reeks wordt per aflevering een thema aangesneden, waaronder het ontstaan van de aarde, zuurstof, intelligent leven en nog veel meer. Bovenal belooft de reeks een visueel hoogstandje te zijn waarin Will Smith (‘Ali’, ‘The Pursuit of Happiness’, Men in Black’) op bijzondere wijze laat zien hoezeer alles op aarde met elkaar in verbinding staat. Uiteindelijk is er één heldere conclusie: 'There’s no place like home’.


Darren Aronofsky en het overview effect
De productie van 'One Strange Rock' werd geleid door de geroemde regisseur Darren Aronofsky (‘Mother!’, ‘Black Swan’, ‘Requiem for a Dream’), die voor het eerst samenwerkt met National Geographic. Aronofsky is opgetogen over de samenwerking met één van zijn favoriete acteurs: 'Ik ben erg gelukkig met Will Smith als gids binnen onze serie. Zijn charisma, intelligentie en menselijkheid zullen helpen om de kijkers mee te nemen in het verhaal over het ongelofelijke wonder dat leven op aarde mogelijk maakt.'

In de maart-editie van National Geographic magazine getuigt ook Belgische astronaut Frank De Winne over het zogeheten overview effect dat hij daarboven meemaakte: 'Vanuit de ruimte zie je de imaginaire lijnen niet meer die wij grenzen noemen en waar oorlog om gevoerd wordt. Eens het inzicht van de pracht en kwetsbaarheid van onze planeet mij overrompeld had, was het mijn plicht om dat terug mee te nemen naar beneden en erover te vertellen.'

Voor de serie werden kosten noch moeite gespaard. De opnames duurden meer dan 100 weken en vonden plaats in 45 landen, verspreid over zes continenten. National Geographic stuurde zelfs een speciale VR-camera naar het International Space Station (ISS) om vanuit de ruimte te kunnen filmen.

'One Strange Rock' gaat van start op woensdag 28 maart om 21.00 uur bij National Geographic Channel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Françoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers