Véronique De Kock WINT finale 'Let's Dance'

woensdag 22 maart 2006

Na een uitermate spannende finale heeft Véronique De Kock haar werkgever VT4 zeker niet teleurgesteld in de Let's dance-wedstrijd. Ze versloeg in een rechtstreeks duel Els De Schepper.

Voor

de allereerste keer was Let's dance een heuse afvalrace. In 3 rondes viel telkens 1 BV af. Eerste afvaller was verrassend genoeg Zohra, die het onderspit moest delven met een heuse Flashdance. Tweede afvaller was Filip Meirhaeghe, die in de eerste ronde te weinig punten behaalde om naar de finale te mogen.

TV-Visie had onmiddellijk na de finale een kort gesprek met winnares Véronique De Kock:

Hoe voelt het om een 'Ster op de Dansvloer' te zijn?
Ik ben geen ster op de dansvloer. Noem mij maar gerust een 'Let's Dance'-ster (lacht). De 'Let's Dance'-sterren mag je omschrijven als uitblinkers op de dansvloer. Ha ha ha

Hoe leuk was 'Let's Dance'?
De voorrondes en de halvefinale kan ik het beste omschrijven als pure fun en amusement. Voor de finale denk je gewoon niet aan het wedstrijdelement. Op het moment dat je echter in die finale zit, toon je een wedstrijdkarakter. Dat komt automatisch bovendrijven. Iedereen was hier zenuwachtig. Enerzijds was er die afvalrace en aan de andere kant wilt iedereen graag de allerbeste genoemd worden. De combinatie van al deze factoren maakt het gewoon een pak emotioneler. Niemand van ons vier wou in de eerste ronde al afvallen.

Je won de allereerste uitzending van 'Let's Dance'.
Op dat moment was het eerder van: "Leuk, we gaan weer een ronde verder." Dan denk je niet echt dat het een wedstrijd is.

Welke dans was het zwaarste?
Absoluut, de Argentijnse tango. Een Argentijnse tango noem ik niet echt ontspannen dansen. Dat is puur denkwerk. 1-2-rechts-pauze-2-links en ga zo maar verder. Ik lieg niet wanneer ik zeg dat die Argentijnse tango me letterlijk slapeloze nachten heeft bezorgd.

Wat was de mooiste dans?
De wals van vandaag was heel mooi. Ook de samba had wel iets. Helaas startte de muziek een klein beetje te laat. Het was nogal een soep (lacht).

Ik heb jou de meest onmogelijke bewegingen zien doen.
Ik ben lenig, niet waar (lacht). Zo heb ik een basis van 11 jaar klassiek ballet achter de rug. Een balletopleiding draag je toch wel voor de rest van je leven mee.

Moeten zo'n bewegingen er bij zijn?
Het geeft een extra cachet aan het geheel. Een lift vind ik in het dansen echt een waw-moment. Spectaculairder wordt het alleszins.

In P-magazine verklaarde je gewezen Miss België provincie Antwerpen-finaliste Katrien Bassens dat ze je graag dansles wou geven.
Ze wist dat ik deelnam aan 'Let's Dance'. Daarom heeft ze het waarschijnlijk verteld in P-magazine. Dansles heb je altijd nodig om het dansen te verbeteren. Ik weet nu welke passen ik allemaal moet doen. Wanneer ik nu op reis ga, sleur ik mijn vrienden zeker mee op de dansvloer. Daar bestaat niet de minste twijfel over.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Let's Dance (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Good Doctor' (foto: Videoland - © RTL 2018)

Shaun en Melendez behandelen een terminaal zieke man die het maximale wil halen uit de tijd die hem nog rest, ook al brengt hij zichzelf daarmee in groot gevaar. Morgan behandelt samen met Glassman haar ernstig zieke moeder. De relatie tussen Shaun en Carly wordt steeds intiemer.

'The Good Doctor', om 22.30 uur bij VTM.

Dossiers