'Vermist' is de nieuwe film van Jan Verheyen

zaterdag 27 oktober 2007

Vanaf woensdag 31 oktober loopt 'Vermist' in de bioscoop. Dat is de nieuwste film van succesregisseur Jan Verheyen. In de film, zijn eerste policier, volgen we de Cel Vermiste Personen. In de hoofdrollen zien we Koen De Bouw, Joke Devynck en Kevin Janssens. 'Vermist' beleefde afgelopen woensdag zijn avant-première in aanwezigheid van regisseur en cast.

W


anneer de zestienjarige Evi (Céline Laenen) samen met een jongen in een discotheek betrapt wordt door haar conservatieve vader loopt ze weg. Niet zo abnormaal voor een puberende tiener, maar Walter Sibelius (Koen De Bouw), teamleider van de Cel Vermiste Personen, neemt het zekere voor het onzekere en start een onderzoek. Ze ontdekken al snel dat de relatie tussen Evi en haar ouders ernstig verstoord is. Wanneer blijkt dat de vader op enkele cruciale momenten na de verdwijning niet over een sluitend alibi beschikt en dat hij meer weet dan hij wil toegeven, wordt hij verdachte nummer één.

Tot zover de plot van 'Vermist' die, in tegenstelling tot andere films in het genre, de zoektocht naar het slachtoffer centraal stelt, en niet die naar de dader. Zoals gezegd speelt Koen De Bouw de rol van diensthoofd Walter Sibelius. Zijn team bestaat verder uit Tine Peeters (Joke Devynck), Nick Bulens (rol van Kevin Janssens) en de computerfanaat Steve Van Hemel, vertolkt door Stan Van Samang. Milly Lacroix (Cathérine Kools) komt, nadat ze eerst bij het labo werkte, het team bij het begin van de film vervoegen.

De film is meteen ook de basis voor een negendelige fictiereeks, die in 2008 op VT4 te zien zal zijn. Het is het eerste echte fictieproject van VT4 en er werden dan ook kosten nog moeite gespaard. De verwachtingen zijn érg hoog gespannen

De abonnees van betaalzender Prime krijgen de televisieprimeur, zij kunnen de nieuwe serie 'Vermist' deze winter al zien. De anderen kunnen vanaf woensdag in de bioscoop terecht voor de film!

DOSSIER: Vermist (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Françoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers