Tweede seizoen van 'De Rodenburgs' binnenkort bij vtm

maandag 23 augustus 2010

'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

In het najaar van 2009 kon de kijker kennismaken met deze kwaliteitsvolle fictiereeks van eigen bodem. De fascinerende familiekroniek wist een trouwe aanhang in de huiskamer op te bouwen. De vierentwintig afleveringen, die samen de eerste jaargang vormden, werden op de concurrentiële woensdagavond bekeken door gemiddeld 744.000 Vlamingen, wat een marktaandeel opleverde van 28,3% (VVA 18-54). En ook bij iWatch en iWatch.be voerde 'De Rodenburgs' de lijst aan van de previews.


Hoe het verhaal verder gaat...
Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya's plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen. In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Vanaf 2 september gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder. In het najaar worden acht nieuwe afleveringen uitgezonden, elke donderdagavond om 21.45 uur. De tien resterende episodes worden in het voorjaar van 2011 geprogrammeerd.

De adepten van 'De Rodenburgs' mogen zich in het tweede seizoen verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan...

Het tweede seizoen van 'De Rodenburgs' begint met twee begrafenissen. Simon is in zijn hospitaalbed afgemaakt door zijn drugsdealer en Camilia Del Monte heeft zelfmoord gepleegd. Ze kon de afwijzing van Stijn niet verwerken en was vol wroeging over haar rol in zijn ondergang. Zowel voor de Rodenburgs als voor de De Ridders breekt met de begrafenissen een nieuw tijdperk aan.

Fred ontdekt al snel dat zijn vader nog altijd grote twijfels heeft bij zijn beslissing om hem aan het roer te plaatsen van RIC. En in zijn haast om te bewijzen dat hij wel degelijk de juiste man op de juiste plaats is, stapelt Fred de foute beslissingen op.

Olivier moet ondervinden dat electoraal succes niet voldoende is om in de Wetstraat au sérieux genomen te worden. Hij krijgt - voor het eerst in zijn leven - met echte tegenkanting te maken en blijkt daar - tot ontzetting van zijn vader - niet tegen opgewassen.

Ook Marie-Claire is duidelijk niet klaar voor de verantwoordelijkheid van een eigen bedrijf. Ze valt bovendien al snel voor de charmes van Daniël, de zoon van Karels buitenechtelijke dochter en dus haar (halve) neef. Daniël heeft bovendien een eigen verborgen agenda en blijkt veel gevaarlijker dan iedereen vermoedt.

Maar de grootste dreiging voor de Rodenburgs is zonder twijfel de mooie en mysterieuze Claudia Schneider, een rol van nieuwkomer Joke Devynck. De knappe, zelfbewuste en rijke Claudia rijt met haar komst oude wonden open. Bovendien windt ze er geen doekjes om dat ze openstaande rekeningen wil vereffenen.

De familie De Ridder tracht moeizaam op te staan na de zware klappen die ze te verduren kregen. Hanne ontdekt dat Olivier haar slechts heeft gebruikt. Ze breekt met hem en tracht de brokken te lijmen met Stijn, zij het niet van harte.

Stijn is immers verblind door wraakgevoelens tegenover de gehate Rodenburgs en doet het ondenkbare: hij aanvaardt de erfenis van Camilia Del Monte, de vrouw voor wiens dood hij onrechtstreeks verantwoordelijk is. Met dat verse kapitaal begint Stijn een gevecht tegen RIC, waarbij alle middelen goed zijn. Beide ouders zien intussen niet dat dochter Freya helemaal ten onder gaat aan de dood van Simon.

En zoals steeds draaien al die conflicten niet alleen om geld en macht, maar vooral om de zeer menselijke pogingen van éénieder om in het reine te komen met zichzelf en met zijn verleden, om de drang naar respect en liefde van de anderen, en - onvermijdelijk - om jaloezie en haat. En in dat soort conflicten zijn er altijd meer verliezers dan winnaars...

Volgende week lees je bij TV-Visie meer over de eerste aflevering van het nieuwe seizoen!


DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:50
    Thuis
    00:55
    VRT NWS laat
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 13:55
    Idefix en de onverzettelijken
    21:00
    Geen uitzending
  • 14:05
    Wittekerke
    01:10
    Geen uitzending
  • 13:30
    Renovate Don't Relocate
  • 12:30
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 14:00
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 13:50
    Tot op het Bot: Het Rund
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 13:50
    Younger
    01:00
    Friends
  • 13:25
    Heavy Rescue: 401
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 13:25
    Ja, Chef!
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 14:00
    Forensic Files II
    00:40
    Castle
  • 13:00
    Z-Extra
    21:30
    Herhalingslus
  • 13:59
    Tooldokter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 14:05
    Het Weekmenu
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 13:15
    Formule 1
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 13:55
    The Chelsea Detective
    00:20
    Silent Witness
  • 14:00
    NOS Journaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 13:25
    Geef om je hersenen
    00:17
    Nieuwsuur
  • 13:57
    De Smurfen nieuw
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach