Tweede seizoen 'Mijn Pop-uprestaurant!' van start
Dit seizoen worden de pop-uprestaurants neergezet in Aalst, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Oostende. Tijdens de selectiedag kregen duo's uit alle uithoeken van ons land de kans om hun idee voor te stellen aan de juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en nieuwkomer Alex Callier, de man achter Hooverphonic én een rasechte foodie.
Er werd duchtig gekookt en geproefd en Evi Hanssen polste naar de creatieve ideeën en wilde plannen van de kandidaten.
Er werden zes duo’s geselecteerd voor deelname en dat is nieuw want er zijn maar vijf pop-uprestaurants. De concurrentie tussen de kandidaten is dan ook zeer hard, want één koppel kandidaten moet zeer vlug afvallen.
Tijdens de eerste aflevering zien de kijkers de kandidaten, verdeeld in twee teams van telkens drie duo's, voor een smakelijk menu en een goede bediening zorgen voor maar liefst veertig personen en de jury.
Er staat heel wat op het spel, want de jury kiest twee winnaars die hen het beste konden overtuigen. Deze winnaars zijn al zeker van hun plaats en mogen bovendien als eerste de stad kiezen waar ze zich het liefst willen vestigen. De andere vier duo's zullen zich in aflevering twee op 19 maart opnieuw moeten bewijzen in een volgende opdracht.
De zes duo's die strijden voor hun pop-uprestaurant zijn de Bruggelingen Thomas en Alexia, Fee en Jonas uit Eeklo, Westvlamingen Gilles en Michael, Dries uit de Westhoek en Guus uit Lanaken, die elkaar troffen in een bruin eetcafé in Antwerpen, de twee zussen Lieve en Mieke, opgegroeid in Brugge, maar nadien beland in Antwerpen en Miguel en Liselotte uit Geraardsbergen.
De vijf pop-uprestaurants komen op de Grote Markt van Aalst, de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, op de Vismarkt in Brussel, de Kolenkaai in Hasselt en op het Zeeheldenplein in Oostende.
'Mijn Pop-uprestaurant!', vanaf 17 maart elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur op VTM.