Tv-Visie interview: Ivann blikt terug op 'X Factor'

woensdag 8 februari 2006

Voor de bronzen medaille van 'X Factor' was 'de Heverband in Primeur' een waar thuiskomen. De voorbije drie jaar was Ivann te zien bij heel veel optredens. Wij hadden achter de coulissen een blij weerzien met hem. Hij maakte met alle plezier tijd voor een babbeltje.

<


STRONG>Je speelt een thuiswedstrijd met de Heverband.
Natuurlijk is dat heel leuk. Zo was ik de voorbije drie jaar zanger voor het orkest. Ik herinner mij nog levendig dat we vroeger altijd zaten af te wachten wie de allerlaatste gast tijdens onze show was. Het was al Umberto Tozzi, het was al Leo Sayer, het waren al The Three Degrees. Nu is de allerlaatste gast éne zeker Ivann. Voor mij persoonlijk is dit een enorm grote eer.

Wij spraken elkaar vrij vaak tijdens 'X Factor'. Wat heeft deze talentenjacht jou bijgebracht?
Ik ben gewoon dezelfde persoon gebleven. Professioneel verandert er wel het één en het ander. Op dit moment heb ik nog geen platencontract. Deze week wordt er echter wel werk van gemaakt. Er zit het één en het ander in de pijplijn.

Udo staat nu op nummer 1. Ben je jaloers op zijn succes of ben je blij voor hem?
Udo staat terecht op de nummer 1. "Isn't it time" is een waanzinnig leuke plaat. Zijn nummer 1-hit is méér dan verdiend te noemen. Daarentegen is Sony BMG niet de enige platenfirma in België. Er zijn nog andere mensen, die in mij geïnteresseerd zijn.

Wat is voor jou de komende maanden de allergrootste uitdaging?
Op dit moment zijn er nog enorm veel bandopnames. Ik zal daar met plezier staan en ik ga door ook mijn ding doen. Live blijft echter de grootste uitdaging. Ik heb nog liever vijfenzestig muzikanten achter mij dan zeven. De volgende maanden ligt mijn lat vrij hoog. Er zijn grote plannen in mei. Daar ga ik de volledige 100% voor. Toch blijf ik met mijn beide voetjes op de grond. 

Tegenwoordig zie ik jou regelmatig aan de dansvloer staan.
Tijdens 'X Factor' ben ik er regelmatig op gewezen dat ik een te veelzijdig repertoire had. Voor 'Sterren op de dansvloer' waren ze echter op zoek naar een artiest, die een breed gamma van liedjes kon zingen. Zo zijn ze bij mij terecht gekomen. Ik amuseer mij daar werkelijk te pletter. Stuk voor stuk zijn het liedjes, die op mijn lijf zijn geschreven. Gaande van Spaanse nummer tot ware Phil Collins-deuntjes

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op Eén.

Dossiers