TV-Visie interview : Udo Mechels (X Factor)

donderdag 20 oktober 2005

Toen waren ze nog met 9. 2 groepen, 3 26+'ers en 4 jongeren blijven nog steeds in de running om de artiest met de ware X Factor te worden tijdens het gelijknamige VTM-programma. En van hen is Udo Mechels. Hij is n van de kandidaten, die tot nu toe gespaard is gebleven door de jury. Onze reporter Bart had na de uitzending een babbeltje met Udo over zijn X Factor-ervaring.


ONG>Udo, je zit ondertussen in ronde 4 van X Factor.
Het is toch ongelooflijk. Ik vind het zelf bijna te gek dat ik opnieuw een ronde verder mag. De 10 nummers waren vanavond even sterk. Als kandidaat weet je echt niet wie de 2 herkansers gaan zijn. Het grootste deel van de mensen gaat wel af op de jurycommentaren. Maar dan weet je nog niet of dat al dan niet doorslaggevend zal zijn.

Blijf je over zulke dingen piekeren?
Absoluut. Ik ga mezelf niet veranderen. Elke kandidaat piekert over X Factor. Maar de stress begint toch wel te gaan minderen omdat ik mr en mr voeling krijg met het podium. Ondertussen weet ik al wel waarover X Factor gaat. Maar het leukste van alles is dat er hier wekelijks mensen in de zaal zitten, die een mooie plaats in mijn hart hebben. Familie en collega's zijn immers elke week trouw op post om mij te steunen. En dat geeft mij echt wel een zeer warm gevoel vanbinnen.

Het warme gevoel van Let's stay together
Absoluut.

Waarom koos je voor dit nummer?
Ik heb dit nummer al gebracht in Nieuwpoort toen we van 6 naar 4 kandidaten gingen. De coaches, de kandidaten en de mensen van de productie waren van mijn versie blijkbaar onder de indruk. Ze zeiden dat ik het zeker een keertje moest brengen in de live-shows. En bij deze is dit dus gebeurd.

Wat heb je tot nu geleerd de voorbije weken?
Mijn belangrijkste les ik dat ik me niets moet aantrekken van mogelijke kritieken. Ik moet gewoon mezelf blijven en mijn eigen weg volgen. Dat moet iedereen trouwens doen. Of je nu een ambitie hebt om ooit te zingen of professioneel hockeyspeler te worden. Het volgen van je hart is het allerbelangrijkste.

Dat klinkt heel gemakkelijk uit de mond van iemand, die bijna geen kritiek heeft gekregen.
Dat speelt in feite geen rol. Als artiest moet ik mezelf trachten te zijn. Ik moet de nummers brengen met mijn persoonlijke touch. Voor mij is dit ook het belangrijkste streefdoel van heel het programma X Factor.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers