TV-Visie interview : Udo Mechels (X Factor)

woensdag 12 oktober 2005

Tijdens de tweede live-show van het VTM-talentenjachtprogamma X Factor waagde kandidaat Udo Mechels zich aan een eigen interpretatie van het rocknummer "Jerusalem" van Anouk. "Dit was muziek vanuit mijn buik. Ik moest hier geen rekening houden met 'schone' zang en een mooie stemtimbre." RadioVisie-redacteur Bart Liekens had na de uitzending een uitgebreide babbel met deze opmerkelijke deelnemer.


ONG> Hoe viel je persoonlijke pelgrimstocht naar Jeruzalem mee?
Het was veeleer een risicovolle tocht met vele hindernissen. Ik heb altijd al veel respect getoond voor rockmensen. En het nummer "Jerusalem" van Anouk vind ik gewoon een heel tof nummer. Voor mezelf had ik uitgemaakt dat ik eens moest rocken vandaag.

. Is dit een kantje van Udo dat we nog niet zagen?
Absoluut. En het werd eens tijd dat Vlaanderen hiermee kennis maakte. Ik rock heel weinig. Maar ik wou wel aan de mensen tonen dat ik het kan.

. Kris Wauters zei dat jouw verhaal niet in n uitzending kan verteld worden.
Dat beschouw ik zowel als een voor- en een nadeel. Als artiest doe ik verschillende dingen. En ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik die dingen ook wil tonen in de X Factor-uitzendingen. Bij het genre van deze week moest ik geen rekening houden met 'schone' zang en een mooi stemtimbre. Dit was muziek vanuit mijn buik.

. Speelt emotie in deze vorm van muziek een grote rol?
Ja, maar dan wel emoties vanuit mijn buik. Bij een nummer als Jerusalem vertel je een verhaal. Qua structuur is het een heel eenvoudig nummer. Maar de boodschap er achter is immens. Het lied vertelt het verhaal van iemand, die op het rechte pad wil gaan. Zo heb ik het ook genterpreteerd. Volgende week ga ik een totaal ander nummer zingen. Entje dat recht vanuit mijn hart komt.

. Wat is dan het verschil tussen uit je hart en uit je buik zingen?
Vanuit je hart zing je met je gevoel. Dan richt een zanger zich tot n iemand en toont hij dingen die hij dolgraag wil tonen. Vanuit het hart zingen is mr een palet van emoties tonen aan je publiek. Bij een nummer dat je vanuit je buik zingt, toon je slechts n krachtdadige emotie.

. Ik las overal "Udo schittert". Een reden voor extra stress?
Ik weet dat de commentaren vorige week zeer positief waren. Maar elke week staan de tellers op 0. Vandaag waren de commentaar minder goed dan vorige keer omdat het toen gewoon beter was. Ik bekijk heel X Factor week per week. Natuurlijk wordt de druk groter. We blijven nog maar met 10 over.

. Het lijkt op het verhaal van de 10 kleine negers.
Dat wordt nu ingezet (lacht).

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers