TV-Visie interview : met afvaller Ivann X Factor (5)

dinsdag 1 november 2005

Een bom viel zondagavond in het jongerenkamp van Liliane St-Pierre. Ivann werd immers door kijkend Vlaanderen genadeloos naar de herkansingen gestuurd. Een verrassing alom! Voor de tweede maal op rij werd tijgerin Liliane St-Pierre verplicht om één van haar welpen naar huis te sturen. Onze reporter Bart had een uitgebreide babbel met Ivann The Day after. "Ik ga hier niemand met de vinger wijzen. Maar gisteren werd nogmaals duidelijk dat het juist zingen niet op de allereerste plaats komt. En dat vind ik ergens toch wel jammer. Ik maak er namelijk altijd een erezaak van dat er geen valse noot bij mij uitkomt."


ONG>Een typisch Night of the Proms heeft jou de das omgedaan, Ivann ..
Ik ben er 100% van overtuigd dat het niet het nummer was dat mij de das heeft omgedaan. Ik weet niet wat er gisteren verkeerd liep. Van vele mensen heb ik ook gehoord dat heel wat kijkers thuis het idee waren toegedaan dat ze niet op mij moesten stemmen omdat ik er toch door ging raken. Misschien is dit wel de reden waarom er heel wat stemmen verloren zijn gegaan.

Je bent een ervaren rot in de muziekwereld. Wat heb jij nu geleerd uit dit avontuur?
Ik ben toch wel heel gelukkig dat ik coaches zoals Liliane, Lulu & Peter had. Voor mezelf had ik het idee dat er niet al te veel schaafwerk meer was aan de artiest Ivann. Zij hebben me echter heel wat meer zelfvertrouwen bezorgd en me op een professionele manier begeleid. Voor mij persoonlijk was het een ware eer dat ik met deze mensen de voorbije maanden heb mogen samenwerken.

Vaak kregen we over jou te horen dat jij zangtechnisch de perfectie was.
Het was deze uitzending opnieuw duidelijk dat de zang en vooral het juist zingen niet op de allereerste plaats komt. Op zich is dit wel jammer. Aan juist zingen hecht ik namelijk zelf heel veel belang. Ik vind het voor mezelf een erezaak dat er bij mij geen valse noten uitkomen. En toch zijn er tijdens de uitzending bij sommigen heel wat valse noten gerold. Ik wil hier niet met de vinger wijzen naar andere medekandidaten. Maar al te goed besef ik dat er stress en zenuwen bij heel X Factor gemoeid gaan. Het juist-zingen is echter een persoonlijke troef, die ik achter de hand houd. Niemand kan mij verwijten dat er bij mij een verkeerde noot is uitgerold.

Wat zijn je plannen na X Factor?
Alles gaat natuurlijk gewoon verder. Life goes on! Ik blijf zingen en ik ga studiowerk blijven verder doen. Mijn leven zal zeker geen hel worden. Natuurlijk hoop ik dat er via X Factor iets uit de bus rolt. Het zal zeker niet al te snel zijn. We zijn namelijk overeengekomen dat pas een dikke maand na X Factor we te horen zullen krijgen of er een platencontract inzit. Maar ik ga me nu toch al informeren of er mensen eventueel geïnteresseerd zouden zijn.

Is dit de professionele kant van Ivann, die naar boven komt?
Ik denk het wel. Maar ik gedraag me op muzikaal vlak altijd zeer professioneel. X Factor is een avontuur, dat ik nooit meer zal vergeten. Het is helemaal niet te vergelijken met Eurosong. Ergens zijn het vooral de kleine dingen, die het verschil maken. Ik ga nu waarschijnlijk heel clichématig klinken. Maar ons team was een echte familie. En natuurlijk doet het pijn aan mijn hart dat ik moet vertrekken. Ik had enorm graag bij de laatste vijf overblijvende kandidaten gezeten. Diep vanbinnen is het zeker een teleurstelling dat ik zo vroeg moet gaan.

In welk genre gaan we Ivann terug zien?
Er werd mij vaak genoeg verweten tijdens X Factor dat ik niet genoeg voor een welbepaalde richting koos. Maar ik wou me als artiest vooral tonen aan de veelzijdige kant. Daarom heb ik een zeer uitgebreid palet van de zanger Ivann laten zien. De muzikale kant van mezelf bestrijkt namelijk een heel breed gamma.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Thomas Vanderveken in '1 Jaar Gratis' (foto: Eén - © VRT 2019)

De 21-jarige Maty uit Gent, de 21-jarige Iben uit Gits, de 60-jarige Marianne uit Lokeren en de 26-jarige Sara uit Schaarbeek spelen de finale. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten. Doorheen de laatste aflevering vallen de kandidaten een voor een af, tot er in de superfinale nog twee tegen elkaar spelen. Wie van hen sleept de grote prijs in de wacht? En hoeveel bedraagt die prijs precies?

'1 Jaar Gratis', om 20.55 uur op Eén.

Dossiers