Topfavoriet Freek Braeckman meteen naar huis in 'De Allerslimste Mens'

dinsdag 21 december 2010

Het onwaarschijnlijke is gebeurd. Na Annelies Rutten en Bent Van Looy is 'De Allerslimste Mens ter Wereld' nu ook al afgelopen voor topfavoriet Freek Braeckman. Hij werd dinsdagavond naar huis gespeeld door Groen!-politica Eva Brems.

Opnieuw drie toppers op een rij: Ben Crabbé, Eva Brems en nieuwkomer Freek Braeckman. Hij werd vorig jaar nog gekroond tot 'Slimste Mens ter Wereld'. Ben Crabbé bleek weer oppermachtig en hij slaagde er ook in om zijn zesde aflevering naar zijn hand te zetten. Hiermee is hij nog steeds de voorlopige recordhouder van dit seizoen.


Brems en Braeckman werden naar het finalespel gestuurd. En daar was de spanning te snijden tot de alerlaatste seconde, letterlijk deze keer. Eva Brems liet zich zakken tot 1 seconde, iets wat Freek Braeckman natuurlijk ook moest doen. Het was dan aan de nieuwslezer om als eerst een antwoord te geven. Eén antwoord en het spel was gespeeld... Maar de vraag over de hoofdrolspelers in de dioxinecrisis nekte 'De Slimste Mens' uit 2009. Hij antwoordde foutief Magda Aelvoet waardoor de overwinning automatisch naar Eva Brems ging.

Woensdagavond nemen Eva Brems en Ben Crabbé het op tegen Bart Peeters.

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met n poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpingun, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers