Tony Mary overweegt ontslag

vrijdag 21 april 2006

Tony Mary twijfelt of hij aanblijft als gedelegeerd bestuurder van de VRT. Dat stelt zijn woordvoerder als reactie op het goedgekeurd ontwerpdecreet voor een vernieuwde VRT. Hij wacht alleszins de definitieve tekst af en zal eerst zijn positie bespreken met Vlaams Mediaminister Geert Bourgeois (N-VA).

M


ary is alvast niet te spreken over de nieuwe verdeling van bevoegdheden tussen gedelegeerd bestuurder en raad van bestuur. 'Tony Mary vindt dat dit aan de essentie van de uitvoering van zijn taak raakt. Hij twijfelt of de gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep onder de gegeven omstandigheden nog kan functioneren. Hij kan zich ook moeilijk vinden in de aangebrachte wijzigingen. Mary wacht nu op de definitieve teksten om welk besluit dan ook te trekken. De gedelegeerd bestuurder zal zijn standpunt met de voogdijminister bespreken.'

Mary wil zich nog ten volle geven voor de Vlaamse openbare omroep, maar twijfelt of dat wel kan met zijn gewijzigde rol. 'De gedelegeerd bestuurder moet op een efficiŽnte manier de leiding van het bedrijf kunnen uitoefenen', aldus zijn woordvoerder.

Maar wil Mary wel blijven? Tony Mary werd binnengehaald door de paarse regering-Dewael, maar ligt niet goed in de markt bij de christen-democraten en N-VA. CD&V zag immers Bert De Graeve ontslag nemen in 2002, en zag met lede ogen Mary de Reyerslaan betreden.

De huidige VRT-topman maakt ook grote kans om de European Broadcasting Union (EBU) te gaan leiden. Een prestigieuze functie.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers