Terug bij VT4: een nieuw seizoen ?Wellens & Wee?

zondag 13 november 2005

Weinig sporten zijn zo Vlaams als het veldrijden. In weinig sporten is week na week zoveel vreugde, verdriet en passie te beleven. En weinig sportlui hebben zo een boeiende lichaamstaal dan Bart Wellens. Het veelbesproken programma is vanaf donderdag terug bij VT4.

D


e makers van ?Wellens & Wee? hebben het begrip 'actuasoap' rond topsport in Vlaanderen op de kaart gezet. Na de eerste reeks waarin men van zegepraal naar zegepraal fietste en een tweede serie die vol kommer en kwel stak, komt VT4 nu op de proppen met de derde reeks ?Wellens & Wee?. De ultieme reeks.

In de eerste plaats dacht niemand dat er nog derde reeks zou komen. Bart Wellens kreeg de voorbije winter erg veel kritiek. Dat hij er niets van bakte, was volgens zogenaamde kenners immers geen toeval. Teveel 'vedettenallures', te weinig bezig met zijn sport, een 'te hoog' bv-gehalte enzovoort.

Gelukkig klopte daar helemaal niets van en willen zowel de voormalige wereldkampioen, als zijn entourage en de tv-makers daar nu een antwoord op geven. En zo komt het dat we binnenkort Bart Wellens opnieuw zijn meesterschap zien demonstreren, omringd door ploegmaats, die ook zijn vrienden zijn.

Broer Geert is er tijdens de elitewedstrijden niet meer bij. Maar thuis, aan de keukentafel, gekoesterd door authentieke mensen zoals Vader Lucien en Moeder Wiske, zullen we hem nog bezig zien en horen.

Er is ook de vraag hoe Erwin Vervecken, de co-kopman van het Fidea-team, zich tegenover een herboren Bart zal opstellen. En de zo sympathieke Peter Van Santvliet zal meteen weten of dit seizoen voor hem, als oude krijger, er toch niet eentje te veel is. Zet daar nog de flamboyante manager Hans Van Kasteren bij, de Breugeliaanse vaderfiguur Jos Van Santvliet en Veerle Ingels, de kersverse vriendin van Bart en samen vormen ze de ideale cast voor een docusoap, waarbij geen enkele scenarist de verhaallijn schrijft, maar de topsport en het alledaagse leven dat doen.

?Wellens & Wee? wordt de bekroning van een stukje Vlaamse eigenheid dat begon als een tv-serie, maar evolueerde naar een verhaal van topsporters en televisiemakers, die vrienden werden en dat heerlijke gevoel in alle oprechtheid met Vlaanderen willen delen.

?Wellens en Wee?, vanaf 17 november elke donderdag op VT4.

Morgen: interview met Peter Van Santvliet

DOSSIER: Wellens en Wee

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers