Telenet participeert voor 50 procent in De Vijver Media

dinsdag 17 juni 2014

Telenet kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met de aandeelhouders van De Vijver Media om ervoor te zorgen dat de Vlaamse kijker kan blijven genieten van het grote aantal Vlaamse kwaliteitsprogramma's die VIER en VIJF brengen.

Telenet neemt een participatie van 50% in De Vijver Media via een overname van Sanoma's aandeel voor 26 miljoen euro en een additionele cash investering in het bedrijf van 32 miljoen euro. Wouter Vandenhaute, CEO van De Vijver Media en zijn zakenpartner Erik Watté houden via hun vennootschap W&W 25 % van de aandelen aan. Ook Corelio behoudt 25% van de aandelen in De Vijver Media.


Dankzij de lange termijn-participatie van Telenet krijgen SBS én Woestijnvis opnieuw zuurstof om hun strategie verder uit te bouwen en worden nieuwe financiële en technologische mogelijkheden gecreëerd voor de Vlaamse audiovisuele sector om lokale creatieve topprogramma's te blijven produceren. De overeenkomst wordt nu - zoals wettelijk verplicht - voorgelegd aan de Europese Mededingingsautoriteiten voor finale goedkeuring.

Dankzij de participatie in De Vijver Media kan Telenet impulsen geven aan een nieuw zendermodel en samen met de zenders VIER en VIJF ook het Vlaamse zenderlandschap mee helpen innoveren. Door de groeiende convergentie tussen vaste en mobiele diensten en het naar elkaar groeien van internet en klassieke televisie, moet de volgende stap gezet worden om de klant de nieuwe mogelijkheden optimaal te laten benutten. Telenet gelooft dat het in samenwerking met VIER en VIJF kan meewerken aan een nog rijkere televisie-ervaring voor de consument.

John Porter, CEO Telenet: 'Ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben kunnen bereiken met De Vijver Media. Onze participatie in dit uiterst creatieve bedrijf  is voor ons een nieuwe stap om innovatie in lokale content te realiseren, samen met een  bestaande sterke zendergroep. Ons doel is om de Vlaamse kijker het beste en modernste multimediale entertainment te bieden. Met een participatie in De Vijver Media moet dat mogelijk zijn. Vanzelfsprekend is dit geen evidente stap voor een kabelbedrijf, maar ik ben ervan overtuigd dat het Vlaamse medialandschap alleen maar sterker zal worden door deze instap en dat de Vlaamse kijker daar alle vruchten van zal plukken.'

Wouter Vandenhaute, CEO De Vijver Media: 'Door de instap van Telenet kunnen we met vertrouwen naar de toekomst kijken. Woestijnvis wil een sterk en vernieuwend productiehuis blijven en VIER en VIJF willen verder groeien. Een televisielandschap met naast een openbare omroep twee volwaardige commerciële spelers biedt op lange termijn de beste garantie op kwaliteit voor de Vlaamse kijker, die de voorbije twee jaar geweldig verwend is. Telenet zal ons niet alleen de nodige rugwind geven, hun technologische knowhow kan ons ook serieus helpen om een sterke positie uit te bouwen in een sector die in de komende jaren meer dan ooit in beweging zal zijn.'

Ook Luc Missorten, CEO van Corelio, ziet Telenet binnen De Vijver Media als partner voor sterke en duurzame ambities binnen het audiovisuele segment: 'Met Mediahuis hebben we recent een sterk partnerschap geïnitieerd voor de verdere uitbouw en innovatie van onze print en digitale uitgeefactiviteiten. Telenet is een bijzonder innovatief Vlaams media- en technologiebedrijf. Deze knowhow gecombineerd met de creatieve inbreng van Woestijnvis en met de journalistieke en uitgeversexpertise van Corelio, biedt garanties voor een sterk samenwerkingsverband binnen De Vijver. Corelio is blij mee de motor geweest te zijn voor twee zo sterke partnerschappen in het snel wijzigend medialandschap.'

Als lokale speler in het Vlaamse media-ecosysteem zet Telenet zich al een aantal jaren in voor een sterk audiovisueel landschap in Vlaanderen als tegengewicht voor steeds sterker wordende buitenlandse spelers. Telenet steunt lokale zenderinitiatieven als Studio 100, Ment TV, Acht, (L)Acht, Njam, LibelleTV. Daarnaast vernieuwde Telenet onlangs zijn contracten met de grote zenders als VRT, RTBf  en MEDIALAAN en verwierf het vorige week opnieuw de uitzendrechten voor alle wedstrijden van het Belgische eersteklassevoetbal. Met Yelo TV en Rex en Rio zorgt Telenet er voor dat de kijkervaring voor zijn klanten voortdurend verbeterd wordt.

Telenet heeft in 2012 zijn STAP-initiatief gelanceerd waarbij het over 4 jaar 30 miljoen euro in lokale series en films investeert. 'Het Vonnis', 'Marina', de film van 'F.C. De Kampioenen' en reeksen zoals 'Met Man en Macht' kwamen mede tot stand dankzij de financiële steun van Telenet. De participatie in de Vijver Media past in deze strategie van ondersteuning van sterke lokale audiovisuele content.

Telenet benadrukt dat de participatie in De Vijver Media niet zal leiden tot een verandering in de overeenkomsten die zij beiden vandaag hebben met andere televisie-aanbieders. Telenet zal de activiteiten van De Vijver Media niet consolideren.


DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:00
  VRT NWS journaal
  22:16
  Winst joker+ / lotto
 • 21:40
  Wim Helsen: Er wordt naar u geluisterd
  23:05
  American Pastoral
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:30
  LEGO MASTERS
  22:05
  Niet schieten
 • 19:00
  Belgian Darts Open 2022
  23:00
  The Devil's Own
 • 20:35
  Spy
  22:50
  Superbad
 • 21:50
  Zware jongens - Police Interceptors
  00:35
  Superstaar
 • 20:45
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 21:45
  The Golden Girls
  22:15
  De Pfaffs
 • 20:25
  Interstellar
  23:50
  Klopjacht
 • 20:35
  Tag
  22:35
  Naked Attraction
 • 21:35
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 21:35
  Au pairs
  22:40
  Spoorloos Nederland
 • 22:00
  It's Aperotime Somewhere in the World
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 22:00
  Een Uur Sorry Music
  23:00
  al-1-maar-hits
 • 22:01
  Click vinyl plaatsen
  22:14
  Mijn tuin
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 21:50
  Premier League World
  22:45
  Kantine
 • 21:05
  Silent Witness
  22:05
  Midsomer murders
 • 21:50
  Hawaii Five-0
  22:50
  Nancy Drew
 • 21:27
  Matthijs gaat door
  22:28
  De vele gezichten van Tineke Schouten
 • 21:30
  Nieuwsuur
  22:10
  Crime: Irvine Welsh's Crime
 • 20:26
  Forhøret
  22:12
  Kom hier dat ik u kus