Strijd om voetbalcontract definitief afgetrapt

vrijdag 20 mei 2011

Donderdag is officieel het startsein gegeven voor de strijd om de uitzendrechten van het Belgische voetbal. De verschillende kandidaat-kopers konden gisteren het lastenboek van de tv-rechten afhalen. Zowel Telenet als Belgacom deden dat. Vooral die laatste lijkt de gedoodverfde kandidaat om voor de derde keer op rij het felbegeerde contract binnen te halen.

De kandidaten voor het binnenhalen van de uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie kunnen tot donderdag 9 juni een bod uitbrengen. Op 10 juni wordt bekendgemaakt wie het contract op zijn naam mag schrijven. Voor het eerst biedt de Profliga de rechten zowel exclusief als niet-exclusief aan. Op die manier kan de voetbalbond nog meer inkomsten binnenhalen.


Op dit ogenblik lijkt Belgacom de beste kaarten te hebben om opnieuw de voetbalrechten binnen te halen. De telecomspeler zal dat echter niet meer doen in samenwerking met de VRT. De VRT moet namelijk besparen en liet al weten geen budget meer te hebben om geld aan Belgacom te betalen voor het voetbal. De weg ligt dus (weer) open voor vtm, maar evenzeer voor VT4. Die zender liet al langer weten interesse te hebben in de uitzendrechten.

Naast Belgacom hebben ook concurrenten Telenet en Mobistar, dat sinds kort ook digitale televisie aanbiedt, het lastenboek afgehaald. Tot 10 juni, de dag waarop wordt bekendgemaakt wie met de rechten aan de haal gaat, mogen de betrokken partijen niet reageren.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
5 voetbalclubs verkopen hun tv-rechten los van de Pro League

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
voetbalcontract

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers