'Steracteur Sterartiest': Nicky Langley

dinsdag 31 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Donderdag 2 november start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op En met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. We stellen een voor een de deelnemers aan je voor.

'Ik kijk ontzettend uit naar 'Steracteur Sterartiest'; deel uitmaken van dit team voelt echt aan als genieten van een heerlijk warm bad.'


Nicky Langley werd in 1954 in Amerika geboren en woonde er tot haar negende. Ze trok in die tijd regelmatig met haar ouders naar de wereldberoemde Broadwaymusicals in New York. Zo zag ze er onder meer een overweldigende versie van Oliver Twist, en tijdens het applaus na die voorstelling besliste ze voor zichzelf: 'Dit is wat ik wil doen!'

Twaalf jaar later, toen Nicky en haar gezin al lang verhuisd waren naar België, maakte ze haar belofte waar en schreef ze zich in voor Studio Herman Teirlinck. Met succes, want sindsdien speelt ze de meest uiteenlopende rollen in theatervoorstellingen, televisieseries, films en musicals. Nicky is ook auteur. Zo schreef ze onder andere 'Het Elfde Gebod', dat ze ook bewerkte tot een theatervoorstelling.

Nicky acteerde onder andere in 'De Burgemeesters', 'Boerenkrijg' en 'Altijd Prijs', en ze vertolkte de rappende hofdame in de film 'K3 en de Ijsprinses'. Op de planken bracht ze theaterstukken als 'Fawlty Towers' en 'Het Elfde Gebod', en ze zong in musicals als 'My Fair Lady' en 'Daens'.

Nicky is ongetwijfeld het meest bekend om haar rol van Oma Fonkel in 'Mega Mindy'. Tijdens het tweede seizoen van 'Steracteur Sterartiest' volgde Nicky het parcours van collega Free Souffriau uiteraard op de voet. Free won toen de wedstrijd. Benieuwd of haar televisie-oma bijna tien jaar later hetzelfde doet.

Goede doel: Hachiko vzw
Hachiko vzw leidt assistentiehonden op die ervoor zorgen dat hun baasjes met zo weinig mogelijk hulp van derden door het leven kunnen gaan, ondanks hun beperking of ziekte. Zo zijn er hulphonden voor mensen met een motorische beperking en meldhonden voor mensen met epilepsie.

De opleiding en toewijzing van zo een assistentiehond kost de vzw 25.000 euro. Dat is een pak geld, zeker als je weet dat Hachiko die honden gratis aan de baasjes schenkt. De vzw rekent daarvoor volledig op giften en sponsoring.

Nicky Langley zingt met volle overtuiging voor Hachiko, omdat ze zich helemaal kan vinden in hun visie en aanpak. Meer nog; ze is ervan overtuigd dat honden een soort extra zintuig hebben om mensen aan te voelen. Ze heeft dat zelf dertien jaar lang ervaren bij haar eigen hond Jack, en dat schiep al een ongelofelijke band. De band tussen een baasje en zo’n assistentiehond kan dus alleen nog sterker en intenser zijn, en dus de moeite waard om er zoveel mogelijk geld voor in te zamelen.

'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op Eén.


Lees ook:
'Steracteur Sterartiest': Bab Buelens
'Steracteur Sterartiest': Koen Van Impe
'Steracteur Sterartiest': Giovanni (Gio) Kemper
'Steracteur Sterartiest': Hilde De Baerdemaeker
'Steracteur Sterartiest': Tinne Oltmans

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficinter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op En.

Dossiers