Steph Goosssens (Cois) ruilt rol in 'Thuis' voor VT4

dinsdag 6 juli 2010

Deze winter zal Steph Goossens voor de laatste keer te zien zijn als Cois Pelckmans in 'Thuis' op En. Vanaf oktober gaat Goossens aan de slag voor VT4, waar hij een van de gezichten wordt van het nieuwe dagelijkse magazine 'Vlaanderen Vandaag'.

30 september 2010 is de laatste werkdag van Steph Goossens bij 'Thuis', maar daar zal de kijker nog niet meteen iets van merken. Zijn personage Cois Pelckmans is nog tot eind december te zien in de populaire Eén-reeks. Steph Goossens zelf gaat vanaf oktober aan de slag bij VT4, waar hij een van de gezichten wordt van een nieuw magazine.


Steph Goossens licht zijn overstap toe: 'Ik wil eerst en vooral graag mijn collega's uit 'Thuis', het publiek en Eén bedanken, die Cois, samen met mij, doorheen de jaren hebben gevormd. Het toenmalige TV1 heeft me veertien jaar geleden via de talentenjacht 'U hoort nog van ons' opgevist en ik denk dat ik die titel serieus op mijn krachten heb genomen.' (lacht) Hij voegt eraan toe dat zijn overstap ingegeven is door gezonde nieuwsgierigheid en werklust: 'Ik ben 44 jaar en het zou bizar zijn dan al geen andere ambities meer te koesteren. Hier sneuvelt vandaag dus geen deel van het 'huishoudelijk servies'. Integendeel: wij blijven met z'n allen ook in de toekomst graag een taske koffie drinken. Ik ga nu even vakantie houden net zoals de rest van mijn collega's en als het televisiejaar eind van deze zomer weer begint, vlieg ik er naar eigen goeddunken en best vermogen met alle plezier weer in.'

Jean Philip De Tender, de netmanager van Eén, bedankt Steph Goossens voor zijn jarenlange inzet voor Eén: 'Steph was een fijne collega om mee samen te werken. Met aanstekelijk enthousiasme presenteerde hij programma’s als 'Vlaamse Gaaien', 'Open op Zondag' en 'Fata Morgana', maar de meeste kijkers kennen hem natuurlijk als Cois Pelckmans in 'Thuis'. Met dat personage heeft hij in een mum van tijd de harten van de Vlaamse kijkers veroverd. Ik wil hem dan ook van harte bedanken voor zijn jarenlange toewijding en succes wensen met zijn nieuwe opdracht.'

In december zal Steph Goossens, die in 1997 zijn debuut maakte, in totaal veertien jaar te zien geweest zijn in 'Thuis'. Hoe zijn personage Cois Pelckmans uit de reeks verdwijnt, is nog niet bekend.

'Vlaanderen Vandaag'
VT4 krijgt er dit najaar met Steph Goossens een opvallend nieuw Vlaams tv-gezicht bij. Als entertainer, auteur en acteur zal Steph meewerken aan de nieuwe koers van VT4. 'De veelzijdigheid, creativiteit en toegankelijkheid van Steph maakten de afgelopen jaren bij Eén veel indruk bij een breed publiek', zegt VT4-netmanager Kristine Willems. 'Ook VT4 toont steeds meer de realiteit van het leven in Vlaanderen, samen gaan we de komende jaren op deze succesvolle weg verder. Een dergelijke beloftevolle samenwerking kan op geen beter moment van start gaan.'

In de loop van het najaar is Steph op VT4 te zien als een van de gezichten van het nieuwe dagelijkse magazine 'Vlaanderen Vandaag'. Naast 'Komen Eten!' en 'Huizenjacht' wordt 'Vlaanderen Vandaag' een vaste afspraak op VT4 waarin de actualiteit van de dag centraal staat. Steph Goossens zal de komende tv-seizoenen ook aan andere VT4-programma’s meewerken.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig genfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers