Skatedancer Marco Gerris jurylid in 'So You Think You Can Dance'

donderdag 10 juni 2010

Wie 'So You Think You Can Dance' zegt, zegt spektakel, hoog niveau en absolute hitte op de dansvloer. Vanaf zondag 29 augustus spat alweer het derde seizoen van het scherm bij RTL 5. De audities voor de meest favoriete danser van de Lage Landen zijn al in volle gang. Naast de bekende jurygezichten Jan Kooijman, Dan Karaty en Euvgenia Parakhina, schuift dit seizoen nieuwkomer Marco Gerris aan.

Deze elastische Vlaming, van Filippijnse afkomst, is oprichter en artistiek leider van de succesvolle skatedancegroep ISH, waarmee hij op eigenzinnige wijze de straatcultuur in de grote theaters brengt. Skaten, streetdance, breakdance, martial arts en acrobatiek zijn een greep uit de disciplines die in de voorstellingen van ISH te zien zijn.


Marco Gerris: 'Ik vind het een eer om aan 'So You Think You Can Dance' mee te werken. Tijdens de audities maar ook later in het programma kijk ik vooral naar de energie en uitstraling van de kandidaten. Ik vind het belangrijk dat ik kan zien dat ze in zichzelf geloven. Als jurylid neem ik natuurlijk mijn eigen achtergrond mee, waardoor ik van bijna alle markten thuis ben.'

Welke danser trotseert de strenge auditierondes, mag door naar de intensieve bootcamps en bereikt zelfs de liveshows? Wie bezit de skills en moves die bijna grenzen aan het ongelofelijke? Een extra boost voor de kandidaten deze reeks is de 'gepimpte' hoofdprijs. De gewilde dansopleiding naar keuze blijft onderdeel van de prijs, maar het geldbedrag is verhoogd naar maar liefst 25.000 euro.

De liveshows staan garant voor waanzinnige dansacts waarbij de kandidaten altijd gesteund worden door een uitzinnig publiek. Door de enorme belangstelling en vraag naar meer kaarten, vinden de liveshows het komende seizoen in een veel grotere studio plaats. Zo kunnen nog meer fans de 'SYTYCD'-beleving ervaren.

Presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in vertrouwde handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Dat deelname aan 'SYTYCD' je danscarrière in een stroomversnelling kan brengen, bewijzen oud-kandidaten Giannini en Timor. Zo zal het ongetwijfeld niemand ontgaan zijn dat Timor door poplegende Michael Jackson uitgekozen was als één van zijn dansers tijdens de This Is It-tour. Giannini is te zien in de nieuwste videoclip van zangeres Shakira en stond eerder in Carré naast Ellen ten Damme in haar show Cirque Stiletto.

'So You Think You Can Dance', dit najaar bij vtm.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers