Schrijft Lieven Verstraete geschiedenis in 'De Slimste Mens'?

woensdag 28 januari 2009

'Terzake'-journalist Lieven Verstraete heeft ook zijn tiende aflevering overleefd. Er kwam dan wel een finalespel aan te pas, toch is de VRT-journalist goed op weg om geschiedenis te schrijven. Als hij ook donderdag wint, mag hij volgende week maandag voor de twaalfde keer deelnemen, een record in de geschiedenis van 'De Slimste Mens ter Wereld'.

D


e komst van Johan Vande Lanotte zorgt voor spanning in de studio. Kon de SP.A-politicus het mogelijke record van Lieven Verstraete alsnog dwarsbomen? Vande Lanotte kwam, zag en overwon, als was het maar nipt. Zijn beeldvraag over Carlo de Benedetti kon hij niet volledig invullen. Hierdoor kregen zowel Lieven Verstraete als Davy Brocatus de kans om de eindoverwinning in de wacht te slepen. Geen van beide heren kon echter aanvullen, Johan Vande Lanotte werd in zijn eerste aflevering 'De Slimste'.

In het finalespel zorgde een vraag over Guernica voor het definitieve verdict. Davy Brocatus werd op het nippertje naar huis gespeeld, tot grote opluchting van Lieven Verstraete.

Hij speelt donderdag zijn elfde aflevering waarmee hij zijn collega Freek Braeckman nu al voorbijsteekt. Verstraete kon immers al n keer meer de titel 'De Slimste voor n dag' mee naar huis nemen. Donderdagavond nemen Verstraete en Vande Lanotte het op tegen theatermaker Jan Decorte.

Laat je horen! Wat vind jij van 'De Slimste Mens'? Reageer in het TV-Visie Forum!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Pilote Emma Henderson krijgt te maken met technische problemen, zware turbulentie n een medisch noodgeval. Piloot Brij Kotecha staat voor een moeilijke keuze, want stevige wolken belemmeren het zicht voor de landing.

'Easyjet: Inside The Cockpit', om 22.10 uur op VIER.

Dossiers