Rudy Van Camp (VT4) over ?Wellens en Wee?

zondag 13 november 2005

Hoofdredacteur van VT4, Rudy Van Camp, gaf tijdens de persvoorstelling van ?Wellens & Wee? zijn visie op de derde reeks van de docusoap.

?Ied

ereen weet ondertussen dat ik een diehard wielerfanaat ben. En meer en meer moeten wij ook op VT4 deze weg bewandelen. Daarom ook de derde reeks ?Wellens & Wee?. Want dat de veldritsport leeft, bewijzen de talrijke mensen die elke week weer opnieuw gaan kijken. De kracht van deze docusoap ligt vooral in het authentieke karakter. De veldritsport leeft van hero?sche duels. Net zoals het met Liboton-Stamsnijder het geval was, is het dat nu ook met Nijs & Wellens. Wij willen met deze soap niet het Planckaerts of Pfaffs-traject bewandelen. Ons streefdoel is vooral om in eerste instantie de realiteit te tonen. Het enige waarin we aan het team hebben gevraagd om iets te doen vorig jaar was om eens te gaan paintballen. En dat deden ze eerlijk gezegd ook met plezier. Er was vorig jaar veel te doen over de slechte prestaties van Bart en of ze niet te wijten waren aan de docusoap. Maar Bart heeft me in een rechtstreeks gesprek verzekerd dat het niet het geval was. De druk van de televisieopnames had daar helemaal niets mee te maken.?

DOSSIER: Wellens en Wee

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers