RTL 4 wijt beperkt succes 'Dancing On Ice' aan VTM

donderdag 4 januari 2007

In Nederland is de ijsdansoorlog weer opgeflakkerd. Nadat de commerciële zender SBS 6 in de herfst de strijd won met 'Sterren Dansen op het ijs', zet concurrent RTL 4 nu alles op alles om met 'Dancing On Ice 2' wraak te nemen. Niet alleen wordt VTM gedumpt, volgens de krant De Telegraaf legt RTL 4 de schuld van het beperkte succes volledig bij zijn Vlaamse partner.

D


e strijd is ongemeen spannend. Terwijl zowel SBS 6 als RTL 4 eerder op de vlakte bleven over een nieuw seizoen van respectievelijk 'Sterren Dansen op het ijs' en 'Dancing On Ice', is de spanning tussen beiden concurrenten de afgelopen dagen opmerkelijk verhoogd.

SBS 6 vervroegde al twee keer zijn startdatum van 'Sterren Dansen op het ijs' nadat ook RTL 4 aankondigde om zeer binnenkort te starten. Uiteindelijk staan beide programma's opnieuw lijnrecht tegenover elkaar en starten ze beiden op 12 januari.

Opmerkelijk is dat 'Dancing On Ice' volledig kiest voor Nederlandse kandidaten. De eerste reeks, een samenwerking tussen RTL 4 en VTM, krijgt dus geen vervolg en daar heeft RTL 4 een logische verklaring voor: 'De half Belgische kandidatenlijst was er de oorzaak van dat de ijsdansoorlog in de vorige editie werd gewonnen door SBS 6'.

Budget lijkt in Nederland blijkbaar geen enkel probleem. Aan Vlaamse kant zou dat wel eens de reden kunnen zijn waarom VTM afhaakt om zo snel een vervolg te maken. Hopelijk wint RTL 4 deze editie van de ijsdansoorlog wel van zijn concurrent, anders zal het op zoek moeten gaan naar een andere zondebok. VTM kan het alvast niet meer zijn...

DOSSIER: Dancing On Ice

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers