'Robland' wil stinkend rijk worden

maandag 8 mei 2006

Afgelopen zondag ging Koning Rob I de groene toer op. Hij zocht naar milieuvriendelijke inkomsten, en vond het in Spaans windmolens en Friese mest. Geen land zonder economie, en geen economie zonder munt. Daarom lanceerde Vanoudenhoven maandag de Robbie, waarmee Robianen van elkaar diensten kunnen kopen.

T


erloops kreeg Rob les in staatsbezoekkunde. Van minister van Staat Annemie Neyts leerde hij slechts een beetje van zijn glas te drinken, en het in de hand houden. Zo blijf je beleefd en word je niet "poepeloere", aldus Neyts. 

'Robland' krijgt steeds meer vorm. Er zijn wetten en wetsvoorstellen, symbolen, ministers en nu een startende economie. Volgende week is sport aan de beurt. Ook wil 'Robland' openstaan voor iedereen. Zo wil koning Rob zijn studio vullen met naturisten. "Iedereen is welkom, ongeacht, kleur, godsdienst of geaardheid. Holebi's, lebiho's, bileho's; hillbillies…", besloot Zijne Majesteit.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo EĂ©n logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers