Rob I: prins of koning?

woensdag 19 april 2006

Rob Vanoudenhoven wil koning van Robland zijn, maar noemt zich prins. Op de site www.robland.tv staat een boodschap van Z.K.H. Rob I. Ook in andere berichten staan Z.K.H. Rob I. Z.K.H. staat voor Zijne Koninklijke Hoogheid. En Hoogheid is de titel van een prins of prinses, niet van een koning.

E


en koning(in) is volgens het protocol een Majesteit. Z.K.H. slaat op prinsen die verwant zijn aan een koning. Zo spreekt men van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde en Zijne Koninklijke Majesteit Koning Albert II.

Maar Rob maakt wel een uitzondering in zijn bedanking voor de kandidaat-staatsburgers. Al meer dan 30.000 kijkers willen Robiaan zijn, en Rob wil hen bedanken. Hij eindigt zijn bericht met 'Bij leven en welzijn, ZM Koning Rob I'.

Het succes van de Robiaanse identiteit en van de site staan in schril contrast met de tegenvallende kijkcijfers. Zondag haalde 'Robland' 511.000 kijkers. Dat is heel wat minder dan de 670.000 van de eerste aflevering. Bovendien is http://www.robland.tv/ vaak erg moeilijk bereikbaar.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers