Regisseur 'Safety First' werkt aan serie over beginjaren VTM

maandag 6 november 2017

Tim Van Aelst, de regisseur en bedenker van onder meer 'Benidorm Bastards' en 'Safety First' werkt aan een tragikomische reeks over de beginjaren van VTM. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De serie zal 'Studio Tarara' heten en draait om een programma dat in 1993 op VTM te zien zou zijn gweest. Voor kijkers die de start van de commerciële televisie in Vlaanderen hebben meegemaakt, wordt de nieuwe fictiereeks sowieso een trip down memory lane. Het is namelijk de bedoeling dat wie de serie bekijkt, de gouden tijden van VTM mét 'Rad van Fortuin' en 'Tien Om Te Zien' zal herbeleven.


'Studio Tarara' wordt de rode draad. 'Concreet volgen we de cast en de crew, een bende tragische gelukszoekers die voor een stuk zichzelf de duivel aandoen. Het gaat over verslavingen aan drank, drugs en succes. Allemaal korte shots geluk, waarvan je er steeds meer nodig hebt om het emmertje te vullen. Dat leidt uiteindelijk tot een spiraal van zelfdestructie. Dat heeft veel te maken met hun obsessieve zoektocht naar geluk. Ze zitten vast in de euforie van het moment en willen daar steeds meer van', aldus Tim Van Aelst in Het Laatste Nieuws.

'Het is zeker zo dat enkele verhalen gebaseerd zullen zijn op echte gebeurtenissen. Zonder dat het de bedoeling is om een waarheidsgetrouw beeld te schetsen. Dit is een fictiereeks en we doen echt wel ons eigen ding', zo vervolgt Van Aelst nog.

Voor Tim Van Aelst en zijn team wordt 'Studio Tarara' een hele uitdaging. Ze stappen namelijk af van het pure komische werk waarin ze zo goed zijn. Denken we maar aan 'Safety First' en 'Wat Als'.

Van Aelst zou graag in maart voglend jaar beginnen draaien. Wie zijn cast wordt, weet hij al, maar alle namen wil de regisseur nog niet vrijgeven. Wel al bekend zijn de namen van Ruth Beeckmans en Koen De Graeve. Hen zien we in een hoofdrol terug.

'Studio Tarara' moet klaar zijn tegen 2019. Het spreekt voor zich dat de reeks zal kaderen in de eventuele festiviteiten rond het 30-jarig bestaan van VTM.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers