Regionale zender RTV zendt teveel reclame uit

dinsdag 17 december 2013

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde de uitzendingen van 7 juli 2013 (14.00-17.00 uur) van verschillende regionale televisieomroeporganisaties, waaronder RTV.

De programma's van RTV worden in lusvorm uitgezonden. Tijdens de controle door de VRM zendt RTV binnen een lus van ongeveer elf minuten, twee reclameblokken en een telewinkelspot uit. Tussen 14.00 en 15.00 en 16.00 en 17.00 uur wordt vijfmaal een lus uitgezonden, wat neerkomt op meer dan 18 minuten reclame en 2 minuten 30 seconden aan telewinkelspots per uur.


Artikel 81, § 2, van het Mediadecreet bepaalt: 'Het aandeel van televisiereclame- en telewinkelspots mag per klokuur niet meer dan 20 percent bedragen.'

Voor deze overschrijding van het toegelaten percentage televisiereclame- en telewinkelspots wordt RTV een boete van 1.000 euro opgelegd. De VRM legt ook Ment TV een boete (750 euro) op voor het niet naleven van artikel 54 van het Mediadecreet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers