Radio 2 Zomerhit keert terug naar Blankenberge

vrijdag 31 januari 2014

Radio 2 Zomerhit verhuist deze zomer van Middelkerke naar Blankenberge. De veertigste editie van het zomerse muziekfeest vindt dit jaar op zaterdag 23 augustus plaats op het Havenplein aan de jachthaven van Blankenberge en wordt zowel op Radio 2 als op Eén uitgezonden.

Met Zomerhit bekroont Radio 2 het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. Voor de veertigste editie van het evenement keert Radio 2 Zomerhit dit jaar terug naar Blankenberge, de plaats waar het van 1977 tot en met 2000 ook georganiseerd werd. Locatie is de jachthaven van Blankenberge.

Cultuurschepen van Blankenberge Philip Konings: 'We zijn verheugd dat we dit groots muziekfeest weer in Blankenberge mogen ontvangen. Met vroeger Zomerhit en later Tien om te zien heeft onze stad altijd al een sterke link gehad met populaire Vlaamse muziek. En met de VRT heeft Blankenberge al jarenlang een goede samenwerking in het kader van Vlaanderen muziekland. Maar Zomerhit is nog van een andere grootteorde. De jachthaven, een unieke locatie midden in de stad, is de ideale plek voor de vele duizenden muziekliefhebbers die we verwachten.'

Nieuwe projecten in Middelkerke
De verhuis van Middelkerke, waar Radio 2 Zomerhit de voorbije dertien jaar plaatsvond, naar Blankenberge komt er door praktische redenen. 'De afgelopen jaren is het evenement sterk gegroeid, zowel qua opkomst als productioneel', legt Radio 2-nethoofd Jan Knudde uit. 'De jachthaven in Blankenberge biedt op dat vlak de perfecte mogelijkheden.'

Radio 2 neemt de beslissing om te verhuizen samen met het gemeentebestuur van Middelkerke. 'Radio 2 en Middelkerke organiseren in 2014 niet langer samen Zomerhit, maar dat wil niet zeggen dat de samenwerking wordt stopgezet', verzekert Jan Knudde. 'Integendeel: Middelkerke wil innoveren en zet in op nieuwe projecten met Radio 2. Zo komen De Madammen naar Middelkerke in het voor- en najaar. Deze zomer plant Radio 2 in de kustgemeente ook nog een en ander rond het WK voetbal. En in het najaar zal de Rotonde een belangrijke rol spelen in een splinternieuw radioprogramma.'

Zomerhit 2014
Radio 2 Zomerhit vindt dit jaar plaats op 23 augustus, een zaterdagavond in plaats van vrijdagavond. Het evenement wordt rechtstreeks op Eén en Radio 2 uitgezonden.
Vanaf zaterdag 5 juli is er in elke aflevering van 'Vlaanderen Muziekland' op Eén de Zomerhit-Top 20. Die geeft de stand aan van de populairste zomerplaten van het moment. Eén-kijkers en Radio 2-luisteraars brengen hun stem uit en kunnen het resultaat van week tot week volgen. 'Vlaanderen Muziekland' is er tijdens de zomermaanden ook elke zondagmiddag van 13 tot 15.30 uur op Radio 2.

De geschiedenis van Radio 2 Zomerhit
Radio 2 Zomerhit is dit jaar al aan zijn veertigste editie toe. De eerste vond plaats in 1973. Enkel in 1982 en 1986 ging het evenement niet door.

Het begon allemaal toen producer Rudi Sinia in 1973 een liedjeswedstrijd organiseerde in het wekelijkse programma 'Hit Hit Hoera' van BRT2-Omroep Oost-Vlaanderen. In het programma ging presentator Ronny Temmer op zoek naar de zomerhit van dat jaar. Het werd Zonneschijn van Will Tura.

De eerste editie van 'Radio 2 Zomerhit' vond plaats in zaal C.O.C. in Ronse. In 1975 verhuisde het programma naar de Keizershallen in Aalst. Vanaf 1977 ging het richting kust. 21 edities lang in Blankenberge en vanaf 2001 in Middelkerke.

Onder anderen Ronny Temmer, Luc Appermont, Margriet Hermans, Johan Verstreken, David Van Ooteghem, Anja Daems, Jo De Poorter, De Madammen, Luc Alloo, Bart Peeters en Geena Lisa presenteerden doorheen de jaren 'Radio 2 Zomerhit'.

'Radio 2 Zomerhit' is een productie van LIVE Entertainment voor Eén en Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

In deze aflevering wordt duidelijk wat er gebeurt wanneer je kickbokst en televisiekijkt tegelijk, waarom je altijd een kersenpitkussen moet hebben klaarliggen, wat er mis is met smurfenschoenen, waarom je nooit de weg mag vragen aan moeders met bakfietsen en waarom schrijvers pas om vier uur opstaan.

'En Toen Kwam Ons Ma Binnen', om 23.35 uur op Q2.

Dossiers