Radio 2 en atv maken genomineerden Antwerpenaar van 't Jaar bekend

donderdag 27 december 2012

Voor de tweede keer verkiezen atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 de Antwerpenaar van 't jaar. Samen selecteerden ze 5 Antwerpse persoonlijkheden, die het afgelopen jaar van zich lieten horen en Antwerpen op een bijzondere manier in de kijker zetten.

Dit zijn de genomineerden: acteur Sven De Ridder, voetbalinternational Toby Alderweireld, Monique Verdickt, oprichtster van vzw Moeders voor Moeders, choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en DJ/producer Netsky.


De kijkers, lezers en luisteraars van atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 beslissen wie één jaar lang de titel 'Antwerpenaar van het Jaar' mag dragen en daarmee Sihame El Kaouakibi van 'Let's Go Urban' opvolgt.

Stemmen kan online op http://www.antwerpenaarvanhetjaar.be van 31 december tot en met 13 januari. Vanaf maandag 31 december wordt in het eindejaarsprogramma 'Niet van gisteren' op atv dagelijks een portret getoond van een genomineerde.

Op dinsdag 15 januari weten we wie de Antwerpenaar van het Jaar wordt. Dan vindt de bekendmaking plaats op een feestelijke receptie in Theater aan de Stroom. Een verslag hiervan volgt later die avond in het atv-nieuws.

Toby Alderweireld
Topvoetballer met letterlijk een kathedraal van een lichaam, hij heeft de Onze-Lieve-Vrouwetoren op zijn arm getatoeëerd. Dat maakt hem meteen ambassadeur voor Antwerpen en ook zijn sportieve carrière reikt verder dan de stad. Hij is één van onze voetbalkrakken in het buitenland - gevormd bij Germinal - en die scholing zet hij om in resultaten bij het Nederlandse voetbalmonument Ajax. En ook bij de Rode Duivels speelde hij zich in de kijker.

Sidi Larbi Cherkaoui
Vermaard danser en choreograaf, geboren en getogen in Antwerpen, met een Marokkaanse vader en Belgische moeder. Die afkomst is een belangrijke troef en een grote uitdaging. Sidi denkt niet in hokjes, hij laat zich beïnvloeden door verschillende culturen en religies. Hij wordt gelauwerd in binnen- en buitenland. Bij hem vervaagt de grens tussen dans en theater met voorstellingen die ontroeren, inspireren en een breed publiek aanspreken, over grenzen en opvattingen heen. Zijn talent werd dit jaar ook opgemerkt in Hollywood, want Sidi Larbi was verantwoordelijk voor de choreografieën in de megaproductie 'Anna Karenina'. Welke Antwerpenaar kan zeggen dat hij Jude Law en Keira Knightley heeft leren dansen?

Sven de Ridder
Veelzijdig acteur, die zijn Antwerps bloed niet verloochent bij het Echt Antwaarps Teater, toneel 'pur sang' van bij ons. In de blijspelen van zijn vader Ruud houdt hij ons een vrolijke, herkenbare spiegel voor. Hij deinst voor weinig terug in komische rollen, maar bewijst ook in film en televisie zijn veelzijdigheid. Daar laat Sven niet alleen een hilarische, maar ook harde of kwetsbaar kant zien. Hij wordt als acteur steeds meer au sérieux genomen en zo maakt een groter publiek kennis met zijn speltalent. Het afgelopen jaar bevestigde hij zijn talent met een gesmaakte prestatie in 'Deadline 14/10'.

Monique Verdickt
Met het hart op de goeie plaats - ook op de tong - is Monique de stuwende kracht achter de vzw Moeders voor Moeders. Die bekommert zich om mensen, die door de fragiele mazen van het sociale vangnet glippen. Inzamelacties, voedselbedelingen en statements die de ziel aanspreken, zijn haar deel. Met het vondelingenluik in Borgerhout biedt Moeders voor Moeders ook een menswaardige uitweg voor wie geen raad weet met zijn pasgeboren kind.

Netsky
Boris Daenen alias Netsky brak in 2012 internationaal door als DJ, producer én als live-muzikant. Tot in de clubs van Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika is Netsky een begrip. Maar Netsky is meer dan een drum ’n bass DJ. Hij brengt niet alleen het dance-publiek in vervoering maar profileert zich ook als live-artiest die zich laat omringen door levende muzikanten. Zijn muzikale ruimdenkendheid leverde hem gedenkwaardige optredens op Rock Werchter en Pukkelpop, én 2 MIA’s op.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Op een vlucht van Los Angeles naar New York ontmoeten Oliver en Emily elkaar. De excentrieke Emily is net gedumpt door haar vriendje en stort zich tijdens de vlucht op Oliver. Meteen daarna besluiten ze allebei dat ze echt niet bij elkaar passen. Oliver droomt van een succesvolle carrière en de ware liefde, terwijl Emily's leven bestaat uit spontane en wilde extremen. Na hun heftige eerste kennismaking lopen ze elkaar tijdens de volgende jaren wel eens tegen het lijf, maar nooit op het goede moment. Na zeven jaar ontdekken Emily en Oliver stilaan dat ze meer zijn dan kennissen, meer dan vrienden en dat wat er tussen hen is, misschien toch hard op liefde lijkt.

'A Lot Like Love', film uit 2005 met oa. Ashton Kutcher en Amanda Peet, rond middernacht op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 15:45
  On the wing
  16:40
  Buren
 • 16:00
  Halve Finale Koningin Elisabethwedstrijd piano 2021
  17:45
  Rolkrant
 • 16:20
  Moka's fantastische avonturen
 • 16:20
  Speechless
  16:45
  Spoed
 • 15:50
  My Kitchen Rules
  17:00
  Sturm der Liebe
 • 16:20
  How I Met Your Mother
  17:45
  Modern Family
 • 16:10
  My Wife and Kids
  16:35
  The Nanny
 • 16:15
  Het Middelbaar
  16:40
  Raveleijn
 • 15:30
  Zenderonderbreking
  16:30
  Commissaris Roos
 • 16:20
  Huizenjagers
  17:15
  De Cooke & Verhulst Show
 • 15:55
  Chateau Meiland
  16:50
  MasterChef USA
 • 15:50
  NCIS
  16:40
  Friends
 • 15:40
  Property Brothers
  16:30
  The Doctors
 • 16:05
  10 jaar njam!, 10 vragen voor...
  16:25
  Ellemieke's KIDchen
 • 16:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 15:00
  Airplay 100
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 16:14
  Elektriciteit zelf plaatsen 1
  16:32
  Elektriciteit zelf plaatsen 2
 • 16:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 15:30
  ATP Rome & WTA Rome
  18:40
  Ajax TV
 • 15:30
  Death in Paradise
  16:30
  New Tricks
 • 16:15
  Sell This House: Extreme
  17:05
  Below Deck Mediterranean
 • 15:55
  Op1
  17:00
  NOS Journaal
 • 16:05
  Zeg 'ns AAA
 • 16:15
  De dodelijkste 60 specials
  16:45
  Betreden Op Eigen Risico