Radio 2 en atv maken genomineerden Antwerpenaar van 't Jaar bekend

donderdag 27 december 2012

Voor de tweede keer verkiezen atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 de Antwerpenaar van 't jaar. Samen selecteerden ze 5 Antwerpse persoonlijkheden, die het afgelopen jaar van zich lieten horen en Antwerpen op een bijzondere manier in de kijker zetten.

Dit zijn de genomineerden: acteur Sven De Ridder, voetbalinternational Toby Alderweireld, Monique Verdickt, oprichtster van vzw Moeders voor Moeders, choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en DJ/producer Netsky.


De kijkers, lezers en luisteraars van atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 beslissen wie één jaar lang de titel 'Antwerpenaar van het Jaar' mag dragen en daarmee Sihame El Kaouakibi van 'Let's Go Urban' opvolgt.

Stemmen kan online op http://www.antwerpenaarvanhetjaar.be van 31 december tot en met 13 januari. Vanaf maandag 31 december wordt in het eindejaarsprogramma 'Niet van gisteren' op atv dagelijks een portret getoond van een genomineerde.

Op dinsdag 15 januari weten we wie de Antwerpenaar van het Jaar wordt. Dan vindt de bekendmaking plaats op een feestelijke receptie in Theater aan de Stroom. Een verslag hiervan volgt later die avond in het atv-nieuws.

Toby Alderweireld
Topvoetballer met letterlijk een kathedraal van een lichaam, hij heeft de Onze-Lieve-Vrouwetoren op zijn arm getatoeëerd. Dat maakt hem meteen ambassadeur voor Antwerpen en ook zijn sportieve carrière reikt verder dan de stad. Hij is één van onze voetbalkrakken in het buitenland - gevormd bij Germinal - en die scholing zet hij om in resultaten bij het Nederlandse voetbalmonument Ajax. En ook bij de Rode Duivels speelde hij zich in de kijker.

Sidi Larbi Cherkaoui
Vermaard danser en choreograaf, geboren en getogen in Antwerpen, met een Marokkaanse vader en Belgische moeder. Die afkomst is een belangrijke troef en een grote uitdaging. Sidi denkt niet in hokjes, hij laat zich beïnvloeden door verschillende culturen en religies. Hij wordt gelauwerd in binnen- en buitenland. Bij hem vervaagt de grens tussen dans en theater met voorstellingen die ontroeren, inspireren en een breed publiek aanspreken, over grenzen en opvattingen heen. Zijn talent werd dit jaar ook opgemerkt in Hollywood, want Sidi Larbi was verantwoordelijk voor de choreografieën in de megaproductie 'Anna Karenina'. Welke Antwerpenaar kan zeggen dat hij Jude Law en Keira Knightley heeft leren dansen?

Sven de Ridder
Veelzijdig acteur, die zijn Antwerps bloed niet verloochent bij het Echt Antwaarps Teater, toneel 'pur sang' van bij ons. In de blijspelen van zijn vader Ruud houdt hij ons een vrolijke, herkenbare spiegel voor. Hij deinst voor weinig terug in komische rollen, maar bewijst ook in film en televisie zijn veelzijdigheid. Daar laat Sven niet alleen een hilarische, maar ook harde of kwetsbaar kant zien. Hij wordt als acteur steeds meer au sérieux genomen en zo maakt een groter publiek kennis met zijn speltalent. Het afgelopen jaar bevestigde hij zijn talent met een gesmaakte prestatie in 'Deadline 14/10'.

Monique Verdickt
Met het hart op de goeie plaats - ook op de tong - is Monique de stuwende kracht achter de vzw Moeders voor Moeders. Die bekommert zich om mensen, die door de fragiele mazen van het sociale vangnet glippen. Inzamelacties, voedselbedelingen en statements die de ziel aanspreken, zijn haar deel. Met het vondelingenluik in Borgerhout biedt Moeders voor Moeders ook een menswaardige uitweg voor wie geen raad weet met zijn pasgeboren kind.

Netsky
Boris Daenen alias Netsky brak in 2012 internationaal door als DJ, producer én als live-muzikant. Tot in de clubs van Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika is Netsky een begrip. Maar Netsky is meer dan een drum ’n bass DJ. Hij brengt niet alleen het dance-publiek in vervoering maar profileert zich ook als live-artiest die zich laat omringen door levende muzikanten. Zijn muzikale ruimdenkendheid leverde hem gedenkwaardige optredens op Rock Werchter en Pukkelpop, én 2 MIA’s op.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gestrand op Honeymoon Island' (VTM 2)

De kersverse bruidsparen worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Bram en Shauni krijgen te maken met een zware regenbui, waardoor ze er maar niet in slagen om vuur te maken. Na een horrornacht en door een gebrek aan eten heeft Joeri weinig energie. Sarah laat dat niet aan haar hart komen en probeert de sfeer er toch in te houden. Koen en Eva vinden een oud vissersnet, waar ze creatief mee aan de slag gaan. Het al dan niet rantsoeneren van voedsel zorgt voor een diepgaander gesprek tussen de twee tortelduifjes. Keith heeft zijn zinnen gezet op een kokosnoot hoog in een boom, wat Maxine meermaals de stuipen op het lijf jaagt. Keith zet daarop een charmeoffensief in door hun huisje te verbouwen. De koppels maken verder nog een toilet, ieder op zijn eigen inventieve manier. Groot is de spanning als er plots een oranje kist voor elk eiland drijft. De spullen in de kist zorgen niet bij iedereen voor even grote vreugde.

'Gestrand op Honeymoon Island', om 21.30 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 16:10
  Great Asian Railway Journeys
  17:10
  Flikken
 • 13:30
  Ketnet Junior
  17:15
  VRT NWS live
 • 16:20
  Grizzy & the Lemmings
  16:30
  Nachtwacht
 • 16:20
  LouisLouise
  16:50
  Aspe
 • 15:55
  Achter gesloten deuren
  16:50
  MasterChef Australië
 • 14:50
  Downsizing
  17:10
  House
 • 16:20
  What We Do in the Shadows
  17:20
  Stargate Atlantis
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 16:00
  Geen uitzending
  16:30
  Wat nu weer?
 • 16:00
  Piet Patron
  16:25
  Big Brother
 • 16:20
  Cold Case
  17:15
  Grey's Anatomy
 • 16:05
  Hawaii Five-0
  17:00
  Storage Wars
 • 16:20
  Kinderen kopen een huis
  17:10
  Dr. Phil
 • 15:45
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 12:15
  Herhalingslus
  17:00
  Wijzer Wonen
 • 16:00
  Een Uur Sorry Music
  17:00
  Wat Een Dag
 • 16:14
  De Tooldokter
  16:33
  Zelf gedaan, goed gedaan
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 14:45
  Ajax - Feyenoord
  16:45
  San Titar
 • 15:55
  All Creatures Great and Small
  16:50
  Miss Fisher's Murder Mysteries
 • 16:00
  Storage Wars
  17:00
  Shark Tank
 • 15:24
  Op1
  16:26
  De Avondshow met Arjen Lubach
 • 16:10
  Kook mee met MAX
  16:25
  Per Seconde Wijzer
 • 15:59
  Peperbollen
  16:28
  ZombieLars