Qmusic en Joe brengen verkeersinformatie via Waze

dinsdag 23 oktober 2018
Foto: Qmusic - © MEDIALAAN 2018

Vanaf maandag 22 oktober wordt de verkeersinformatie op radiozenders Qmusic en Joe aangeleverd door Waze, 's werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie-app.

MEDIALAAN is zo het allereerste mediabedrijf in Vlaanderen dat samenwerkt met Waze, dat in 2013 werd overgenomen door Google. De verkeersinformatie, die om het half uur te horen is op Qmusic en Joe, zal nog gedetailleerder en actueler zijn. Het Media-programma van Waze maakt het mogelijk om rapporten te zien van miljoenen lokale Wazers op de weg en het allemaal om te zetten in bruikbare en betrouwbare verkeersinformatie. De verkeersdrukte kan juister voorspeld worden, waardoor luisteraars hun traject beter kunnen inschatten. De luisteraars van Qmusic en Joe blijven nog steeds vernemen op welke wegen ze meer dan 5 tot 10 minuten verliezen.


An Caers, directeur radio: 'Radio wordt vaak en veel beluisterd in de wagen. Naast veel muziek en fijne babbels is het immers de manier om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws en verkeer. Het is cruciaal voor onze vele luisteraars dat deze info gedetailleerd en accuraat is. En wie levert die info beter dan de weggebruiker zelf? We zijn dan ook blij dat we met Qmusic en Joe als eerste in Vlaanderen aan de slag te gaan met dé referentie op markt, Waze.'

Mona Weng, Global Lead of Waze for Broadcasters: 'Waze is opgericht vanuit de overtuiging dat we samen het verkeer te slim af kunnen zijn. We zijn dan ook heel blij om samen te werken met MEDIALAAN. We kunnen luisteraars van Qmusic en Joe informeren en de verkeersdrukte verminderen in en rond Vlaanderen en België. Ons programma 'Waze voor Omroepen' levert de radiozenders up-to-date en accurate informatie over de wegomstandigheden, die een impact zouden kunnen hebben op de route van de luisteraars. De radio-dj's kunnen op die manier snellere routes, files, actuele wegenwerken en ongelukken doorgeven aan de luisteraars.'

Waze draait om het bijdragen tot het gemeenschappelijk belang op de weg. Door bestuurders met elkaar te verbinden, helpt Waze mensen een lokale rijdende gemeenschap te ontwikkelen die samenwerkt om de kwaliteit van iedereen zijn/haar ritten te verbeteren. Dit kan het vermijden van frustraties door filerijden betekenen, maar ook het influisteren van een snelheidscontrole of het boeken van vijf minuten tijdswinst op gewoonlijke dagelijkse ritten door het aanreiken van nieuwe ongekende routes.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers