Opnames van eerste Nederlandse Netflix Original 'Ares' gestart in Amsterdam

dinsdag 12 februari 2019

Het filmen van 'Ares', de eerste Nederlandse Netflix Original serie, is begonnen in Amsterdam. De cast bestaat uit Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen.

De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en is geschreven onder leiding van Michael Leendertse. 'Ares' verschijnt dit jaar op Netflix.


Welkom bij 'Ares'. Regeer de Wereld.
'Ares' is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

'Ares' wordt gemaakt door productiebedrijf Pupkin en geproduceerd door Pieter Kuijpers ('Van God Los', 'Feuten', 'TBS'), Iris Otten en Sander van Meurs. Het script is geschreven door Winchester McFly ('Bankier van het Verzet', 'Smeris'): Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. De cast bestaat verder uit Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge, Minne Koole, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda.

Over de cast

Jade Olieberg (speelt Rosa Steenwijk)
Jade debuteerde in de speelfilm 'Hoe overleef ik mezelf?', gebaseerd op de populaire boeken van Francine Oomen. Ze speelde ook mee in de films 'Zomer', 'Julia's Hart' en televisieseries zoals 'Ik weet wie je bent', 'Penoza', 'Celblok H', 'Dokter Deen' en 'Van God Los'. Jade speelde ook een rol in een aflevering van de Amerikaanse CBS-serie 'Ransom' in 2018.

Tobias Kersloot (speelt Jacob Wessels)
Tobias speelde in televisieseries zoals 'Brussel', 'Tessa', 'Klem' en in speelfilms als 'De Reünie', 'Publieke Werken' en 'Kappen'. Onlangs had hij een rollen in series 'Nieuwe Buren' en 'Van God Los' - 'Dienstpistool' waarvoor hij de FIPA-prijs kreeg voor Beste Mannelijke Acteur.

Lisa Smit (speelt Carmen Zwanenburg)
Lisa begon haar acteercarrière op 12-jarige leeftijd in de horrorfilm voor kinderen 'De Griezelbus'. Hierop volgden succesvolle rollen in televisieseries als 'Willemspark', 'Dokter Deen', 'Max & Billy's Drill Machine Girl', 'Project Orpheus' en speelfilms als 'TBS', 'Shocking Blue', 'Lena', 'Kenau', 'Redbad' en 'Die Quellen des Lebens'. Dit jaar speelt ze in de Nederlandse film 'Baantjer' en is ze genomineerd voor Beste Actrice op het Amsterdam Shortcutz Festival voor haar rol in 'All the Single Ladies'.

Robin Boissevain (speelt Roderick van Hall)
Robin Boissevain werd bekend bij het grote publiek door zijn rol als David in de jeugdfilm 'Spijt!'. Nadien speelde hij verschillende rollen in televisieseries als 'Gouden Bergen', 'Flikken Maastricht' en 'Moordvrouw'. Robin heeft ook de film 'Parnassus' en de korte film 'Woody Gold' geschreven en geregisseerd. In 2019 speelt Robin een rol in de Nederlands-Belgische coproductie 'Grenslanders'.

Giancarlo Sanchez (regie)
Giancarlo Sánchez won verschillende prijzen voor zijn werk als regisseur, onder meer voor zijn afstudeerproject 'Gameboy'. Voor zijn film 'Horizon' won hij in 2016 een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. Sinds 2018 is Sánchez onderdeel van Superprime Films. Recent regisseerde Giancarlo nog de succesvolle misdaadserie 'Mocro Maffia'.

Michiel ten Horn (regie)
Regisseur en scenarioschrijver Michiel ten Horn debuteerde met de film 'De Ontmaagding van Eva van End', die zijn wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival. Ten Horn werd door Variety uitgeroepen tot een van de tien 'European Directors to Watch'. Zijn tweede speelfilm 'Aanmodderfakker' won verschillende prijzen, waaronder drie Gouden Kalveren voor Beste Acteur, Beste Scenario en Beste Film.

Over Pupkin
Film- en televisieproducent Pupkin staat bekend om het ontdekken en ontwikkelen van filmtalent. Pupkin produceert uitdagend drama, variërend van jeugdseries, auteurs gedreven speelfilms tot true crime. Zo produceerde Pupkin de speelfilms 'Riphagen' en 'Aanmodderfakker', de series 'Smeris' en 'Van God Los' en de jeugdproducties 'Jongens en Taart' (beiden genomineerd voor een Emmy).


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Mr. Bean is het sombere weer in Londen beu en pakt zijn koffers. Onderweg naar het mondaine Cannes, krijgt de eeuwige kluns het gezelschap van de vroegrijpe zoon van een Roemeense regisseur en een eerzuchtige actrice. In Cannes vindt op dat moment het jaarlijkse filmfestival plaats. Mr. Bean wordt er door sommigen aangezien als een kidnapper, maar anderen lijken in hem een succesvol regisseur te herkennen. Zal Bean achter slot en grendel belanden of keert hij terug naar huis met de Gouden Palm?

'Mr. Bean's Holiday', film uit 2007 met Rowan Atkinson, om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  06:05
  Thomas de Trein
 • 02:10
  Geen uitzending
  07:15
  Een huis vol
 • 01:30
  Onderbreking
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 02:40
  Geen Uitzending
  12:50
  Midnight Run
 • 20:25
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:25
  Geen uitzending
  06:40
  De Wereld op je Bord
 • 00:15
  Geen uitzending
  08:50
  Bones
 • 02:30
  MacGyver
  04:50
  LOOP Play6
 • 00:50
  Geen uitzending
  08:50
  Dr. Phil
 • 04:25
  Ottolenghi - Jerusalem on a Plate
  05:25
  De Wereld op je Bord
 • 21:05
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:19
  Tooldokter
  04:31
  Hallo roger
 • 04:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 04:00
  Kantine
  06:45
  Mauve.
 • 03:35
  The Split
  04:35
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
 • 03:55
  Millionaire Matchmaker
  04:40
  Family Guy
 • 02:51
  NOS Journaal (laat)
  05:55
  Nederland in beweging
 • 00:54
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 02:56
  TekstTV
  05:32
  Tom