Opnames nieuw VIER-programma 'Over de Oceaan' van start

woensdag 13 november 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Zij zeilen 'Over de Oceaan': Charlotte Vandermeersch, Otto-Jan Ham, Dominique Persoone, Evi Hanssen, Imke Courtois en Jani Kazaltzis.

Volgende week starten de opnames van het eerder aangekondigde en bijzonder avontuurlijke Woestijnvis-programma 'Over de Oceaan' voor VIER. De voltallige bemanning tuigt zich op voor de meest onvoorspelbare tocht van hun leven. Voor persoonlijke ontdekkingen en inzichten, voor het gevaar en de aantrekkingskracht van het zeemansleven en voor de ziel van de oceaan.


- Charlotte – met de C van Charlie - Vandermeersch (36)
- Otto-Jan – met de O van Oscar - Ham (nog heel even 40)
- Dominique -met de D van Delta - Persoone (51)
- Jani - met de J van Juliet - Kazaltzis (40)
- Evi – met de E van Echo- Hannsen (41)
- Imke – met de I van India - Courtois (31)

Aangetrokken tot het onbekende gooien zij binnen enkele dagen de trossen los in Lanzarote en nemen ze er ook voor onbepaalde tijd afscheid van hun dichte familie en vrienden. Van daar uit zeilen ze maar liefst 5000 kilometer over de indrukwekkende Atlantische oceaan om in december aan te meren in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder.

Onder het toeziend oog van de uitzonderlijk ervaren kapitein Piet Smet, maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen.

Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden?  Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur? 

'Over de Oceaan' is in 2020 te zien op VIER en zal de ziel vangen van de oceaan en van de vrouwen en mannen die op hun schepen gehoor gaven aan de lokroep van de zee.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers