'Op Weg met Jan': sterke verhalen van El Salvador tot Vietnam

maandag 26 november 2018
Foto: Eén - © VRT/VINGTCENTS 2018

In het tweede seizoen van 'Op Weg met Jan' gaat Jan Van Looveren op een avontuurlijke roadtrip, telkens vergezeld door een straffe vrouw met een sterk verhaal.

Buiten de grenzen van hun land en comfortzone leren ze elkaar en zichzelf beter kennen, op spannende routes vol verrassende ervaringen en ontmoetingen.


De bekende dames tonen zich elk op hun eigen manier sterk: ze staan open voor een uitdagende reis, ze trotseren de gevaarlijkste  wegen én bovendien hebben ze een boeiend persoonlijk verhaal dat ze in alle openheid durven te vertellen. Ook Jan laat zich van een andere kant zien. Deze sympathieke macho met een peperkoeken hartje slaagt er als geen ander in om door te dringen tot wie deze vrouwen écht zijn.

De landen waar Jan met de dames naartoe trekt, zijn niet de minste. Zo reist hij met Nora Gharib door het onkende en ombeminde Albanië, trotseert hij met Tina Maerevoet het chaotische verkeer in Sri Lanka, trekt hij met Lien Van de Kelder offroad heel El Salvador door, verkent hij met Evi Van Acker het niet-toeristische deel van Vietnam, doorkruist hij met Karolien Debecker bij 45 graden de Sahara en de bergpassen van Marokko en leert hij met Dagný Rós Ásmundsdóttir de desolate IJslandse Westjorden kennen.

Aflevering 1: Nora Gharib (25)

Creatieve duizendpoot: vlogster, actrice, (online) host
Bestemming: Albanië

Jan trekt met Nora naar Albanië, een land dat - onterecht - onbekend en onbemind is. De wegen zijn hier bepaald geen autostrades. Nora had pas één maand haar rijbewijs toen ze met Jan achter het stuur van de stoere 4X4 kroop. Ze had zelfs nog nooit in het buitenland gereden. Hun rit leidt hen over steile bergpassen en doorheen rivierbeddingen en canyons. Maar ze toont zich een prima chauffeur, vindt Jan. Een tikje té overmoedig zelfs, bij momenten. Met Nora heeft Jan het over haar carrière, haar geloof en haar huwelijk. Toen Nora trouwde met haar jeugdliefde, zorgde dat namelijk voor problemen thuis door de cultuurverschillen.

'Op Weg met Jan', vanaf 13 december op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers