Ontslag Elke Pattyn: 'VTM stopt NIET met middagnieuws'

woensdag 18 september 2019

Gisteren meldde VTM NIEUWS in een kort bericht dat het afscheid had genomen van Elke Pattyn. De samenwerking met het nieuwsanker werd 'in onderling overleg' stopgezet. Lees: Pattyn werd ontslagen.

In de nasleep van Pattyns exit kwam woensdag ook het bericht als zou VTM vanaf februari stoppen met de nieuwsuitzending van 13.00 uur. Daarvoor zijn enkele redenen te bedenken. Matige kijkcijfers; te oud publiek. Als die uitzending stopt, dan zijn er minder nieuwsankers nodig. En Pattyn presenteerde voornamelijk het middagnieuws. Dus werd zij 'overbodig'.


VTM heeft zich woensdag wel gehaast om, bij monde van woordvoerster Sara Vercauteren, te ontkennen dat er sprake van is om het middagnieuws op VTM af te schaffen. Meer nog, dat wordt met klem ontkend.

Wel is zo goed als zeker dat Elke Pattyn is afgerekend op haar rebellie van goed een jaar geleden. Daarin kloeg ze samen met een aantal andere journalisten de koers aan die de nieuwsredactie van VTM uitging. Ze lekte ook een interne mail. Toenmalig hoofdredacteur Nicholas Lataire en nieuwschef Krid Hoflack moesten opstappen. Lataire werd enkele dagen later echter weer aangeworven en bekleedt nu een functie binnen de directie van DPG Media. Met Klaus Van Isacker heeft het VTM NIEUWS sinds de zomer een nieuwe hoofdredacteur.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'Rhapsody in Blue', 'Porgy and Bess' 'Summertime'... de muziek van George Gershwin maakt al 80 jaar lang deel uit ons collectieve geheugen. En sinds 2015 is de komische musical gebaseerd op 'An American in Paris' al door vier verschillende gezelschappen overal ter wereld opgevoerd. Gershwin is meer dan ooit het middelpunt van de muzikale wereld, hij is het symbool van een succesvol 'Made in the US'-verhaal. George Gershwin, of de 'uitvinder' van een aantrekkelijke, open, moderne en innovatieve Amerikaanse cultuur.

'Gershwin, Le Classique Américain', om 23.25 uur op Canvas.

Dossiers